Kolombiya Türkleri bekliyor

Kolombiya  Türkleri bekliyor
ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Kolombiya'da Türk işadamlarının altyapı inşaat işlerinden sanayi üretimine kadar uzayan geniş bir yelpazede iş yapabileceğini söyledi.

 "Güney Amerika'nın en hızlı gelişen ülkelerinden birisi olan Kolombiya ile ticaret hacminin artırılması için iş insanlarının karşılıklı iş yapması gerekiyor. Özellikle doğal kaynakları itibarıyla Kolombiya tam bir fırsatlar ülkesi" olduğunu açıklayan Özdebiri, Kolombiya hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Ankara Sanayi Odası'nın, yeni pazarlar konusunda üyelerini bilgilendirme çalışmaları kapsamında "Ülke Günleri" başlığı altında yaptığı toplantıya Kolombiya konuk ülke oldu.

ASO, Kolombiya Hükümeti, Kolombiya Turizm Yabancı Yatırım ve İhracat Tanıtım Ajansı'nın birlikte düzenlediği toplantıda, Kolombiya'da faaliyet gösteren yatırım ajansları, bölgelerindeki yatırım imkanları hakkında ASO üyelerine sunum yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Kolombiya'da önemli yatırım imkanları olduğunu belirterek, çok geniş bir kategoride bu ülkede iş yapılabileceğini dile getirdi.

Güney Amerika'nın en hızlı gelişen ülkelerinden birisi olan Kolombiya ile ticaret hacminin artırılması için iş insanlarının karşılıklı iş yapması gerektiğini ifade eden Nurettin Özdebir, özellikle doğal kaynakları itibarıyla Kolombiya'nın tam bir fırsatlar ülkesi olduğunu bildirdi.

 

Ülkede finansman sorunu da bulunmadığının altını çizen Nurettin Özdebir, "Rahatlıkla iş yapılabilecek, güvenlik unsurları da giderek gelişen bir pazar" dedi.

Bugüne kadar Türk işadamlarının coğrafi uzaklık sebebiyle Kolombiya'yı fazla keşfedemediğini söyleyen Özdebir, Türk Hava Yolları'nın bir süre önce başlattığı doğrudan uçuşların bu handikapı gidereceğini kaydetti.

Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto iyi ilişkilere sahip Kolombiya ve Ankara'nın karşılıklı olarak Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ziyaretlerle birbirine daha da yakınlaştığını söyledi.

Kolombiya'da Türk yatırımlarının artması için özel çalışmalar yapıldığı bilgisini veren Pinto, işbirliği yapılabilecek sektörlere ilişkin toplantılar yapıldığını kaydetti. Bu kapsamda Türkiye'nin teknik desteğiyle Kolombiya'da pamuk yetiştirme çalışmaları yapılacağını aktaran Juan Alfredo Pinto, balıkçılık alanında da benzer bir program başlayacağını anlattı.

İki ülke arasında 4 Mayıs tarihinden itibaren doğrudan uçuşların başladığını belirten Pinto, bunun 1 milyar dolarlık mevcut ticaret hacmini 5 milyar dolara yükselteceği öngörüsünde bulundu.

Ülkede yabancı yatırıma açık serbest bir ekonomi bulunduğunu dile getiren Juan Alfredo Pinto, iş yapmanın çok kolay olduğunu ancak tekelci bir yapıya izin verilmediğini vurguladı.

Türk işadamlarının Kolombiya'ya yatırım için gelmesini istediklerini tekrarlayan Pinto, yabancı yatırım için herhangi bir sınırlama olmadığını, teknoloji ve para transferinin rahatlıkla yapılabildiğini bildirdi.

Kolombiya'nın makroekonomik büyüklükleri hakkında da örnekler veren Pinto, Ankara Sanayi Odası ile işbirliği konusunda temasa geçtiklerini, ayrıca İstanbul'da bir ticaret ofisi kuracaklarını söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra Kolombiya'nın farklı bölgelerini temsil eden yatırım ve uluslararası işbirliği ajansları ile ASO üyesi sanayiciler arasında ikili iş görüşmeler gerçekleşti.

Daha sonra Kolombiya Büyükelçisi başkanlığındaki heyet ASO 1. OSB'yi de ziyaret ederek bölgeyle ilgili brifing aldı. Bölgede yeralan Bozankaya Otomotiv, Erkunt Traktör, Ulusoy Elektrik ve Hidromek fabrikalarını gezen konuk heyet Ankara sanayisini yakından tanıma fırsatı buldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.