Fransa İrlanda maçı skor kaç kaç ve özet

Fransa İrlanda maçı skor kaç kaç ve özet
Fransa İrlanda maçı skor kaç kaç bitecek merak konusu. Maç bitiminde Fransa İrlanda maçı özeti buradan takip edebilirsiniz...

EURO 2016 İkinci Tur mücadelesinde ev sahibi Fransa ile İrlanda karşılaşıyor. Bu zorlu mücadelenin hakemi Nicola Rizzoli... İrlanda maçın başında Brady'nin attığı penaltı golü sonrası 1-0 öne geçti.

FRANSA 0 - İRLANDA

Fransa, İrlanda Cumhuriyeti ile oynadığı son beş maçta yenilmedi (2G 3B). İrlanda Cumhuriyeti Fransa'yı en son Ekim 1981'de Dünya Kupası eleme maçlarında yenebilmişti. Fransa ve İrlanda Cumhuriyeti arasında oynanan son beş maçta sadece dört gol atıldı (Fransa üç, İrlanda Cumhuriyeti bir gol).

Fransa ve İrlanda Cumhuriyeti en son Kasım 2009'da Dünya Kupası elemelerinde play-off maçlarında karşılaştı. Fransa deplasmanda 1-0 kazanıp evinde 1-1 kazanarak turu geçen taraf oldu. Fransa Avrupa Şampiyonaları'nda gruptan en son Euro 2004'te çıkmış ve çeyrek finalde Yunanistan'a elenmişti.

Fransa Avrupa Şampiyonaları'nda eleme turlarında en son 2000'de maç kazandı. Fransa Euro 1996'dan bu yana ilk kez Avrupa Şampiyonaları'nda iki maç arka arkaya gol yemedi.

Fransa, Euro 2016'nın açılış maçında Romanya'dan yediği penaltı golünden sonra kalesinde isabetli şut görmedi (205 dakika). Fransa'nın Avrupa Şampiyonaları'nda attığı son 10 golün dokuzu maçların ikinci yarılarında geldi. Fransa'nın Euro 2016'da attığı dört golün üçü, maçların 89. dakikalarından sonra geldi. İrlanda Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda gruplardan çıkmayı başardı. Son maçta İtalya'ya karşı aldıkları galibiyet, İrlanda Cumhuriyeti'nin 1988'de İngilitere galibiyetinden sonra Avrupa Şampiyonaları'nda elde ettiği ikinci galibiyetti. Hugo Lloris, Didier Deschamps ile birlikte Fransa adına sahaya kaptan olarak en çok çıkan oyuncu konumunda (54). Dimitri Payet, Fransa'nın Euro 2016'da attığı dört golün üçünde katkı yaptı (iki gol, bir asist). Paul Pogba büyük turnuvalarda 18 şut attı (2014 Dünya Kupası'nda 10, Euro 2016'da sekiz şut) ancak bunlardan sadece biri gol oldu. Wes Hoolahan, İrlanda Cumhuriyeti'nin Euro 2016'da attığı iki golde de katkı yaptı (bir gol, bir asist).

GÖZLER POGBA’DA OLACAK
İki takım daha önce 16 kez birbirlerine rakip oldu. Fransa 6 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 6 maç berabere bitti ve 4 kez de kazanan takım İrlanda oldu. Fransa’da tüm gözler Paul Pogba’nın üzerinde olacak. Ayrıca kupanın yıldızlarından Payet ve Griezmann’ın da neler yapacağı büyük bir merakla bekleniyor.

Son anlarda İtalya’yı 1-0 yenerek, Türkiye’nin yerinen en iyi 3. olarak yoluna devam eden İrlanda’da ise Brady ve Long’un performansları, çeyrek final adına çok önemli olacak.

İŞTE İLK 11'LER!
İrlanda: Randolph, Coleman, Keogh, McCarthy, Long, McClean, Duffy, Hendrick, Ward, Brady, Murphy
Fransa: Lloris, Sagna, Rami, Koscielny, Evra, Kante, Matuidi, Pogba; Payet, Griezmann, Giroud

İRLANDA CUMHURİYETİ AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI GEÇMİŞİ
İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı, 1960 yılından 1984 yılına kadar katıldığı Avrupa futbol şampiyonalarında elemeleri geçememiş, ilk kez 1988 final turnuvalarına kaldığı Avrupa şampiyonasında 5. sırada elenmiştir. Avrupa şampiyonalarında yüzü gülmeyen İrlanda, 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan sonra elemeleri geçememiş, yirmi dört yıl aradan sonra 2012 Şampiyonasına katılım hakkı kazanmıştır. Martin O’Neill yönetimindeki İrlanda Milli Takımı, katıldığı EURO 2016 elemelerini 3 galibiyet, 2 beraberlik ile 18 puan toplayarak 3. Sırada tamamlamış, Avrupa şampiyonasına doğrudan katılma hakkı kazanan 3.takım olmuştur. İrlanda Cumhuriyeti 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubunda, Belçika, İtalya ve İsveç ile mücadeleedip grubu üçüncüsü tamamlayarak son 16 turuna çıkmayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.