900 milyar dolar buharlaştı

900 milyar dolar buharlaştı
İngiltere'deki referandumdan AB'den ayrılma kararı çıkmasının ardından ABD'deki kaybın 800-900 milyar dolar olduğu belirtildi.

İngiltere'nin Aavruğa Birliği'nden çıkma kararı ABD'yi de vurdu. Ekonomist Jim O'Sullivan, ABDborsalarında bir gün içinde yaklaşık 800-900 milyar dolarlık değer kaybına yol açtığını belirtti.

High Frequency Economics'in Başekonomisti Jim O'Sullivan ve UBS'in ABD Başekonomisti Maury Harris, Brexit'in ABD ekonomisi ve para politikasını nasıl etkileyeceğine dair tahminini açıkladı.

'YÜZDE 4 KAYIP VARDI'

O'Sullivan, ABD borsalarının toplam piyasa değerinin 23 trilyon dolar civarında olduğu bilgisini verirken, "Yüzde 1'lik kayıp 230 milyar dolara takabül ediyor. Cuma günü New York borsasında kayıplar yüzde 3,5 - 4,0 civarındaydı. Bu sadece bir günde yaklaşık 800-900 milyar doların kaybedildiği anlamına geliyor." değerlendirmesini yaptı.

Finansal türbülansın ABD ekonomisine maliyetinin, hisse senetlerindeki düşüşün yatırımcı ve tüketici güveninin yanı sıra bankaların kredi kapasitesini ne kadar etkileyeceğine bağlı olduğunu anlatan O'Sullivan, "ABD borsalarında yüzde 4 civarında düşüş yaşanmasının kayda değer seviyede negatif ekonomik etkileri olması imkan dahilinde değil" görüşünü paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.