Sinagogda Yahudilerle Kaymakamlı, Müftülü, Coca Cola'lı "iftar"

Sinagogda Yahudilerle Kaymakamlı, Müftülü, Coca Cola'lı "iftar"
Hükümet'in imzaladığı İsrail'le "dostluğa" mülki amirlerimiz de hızlıca uydu. Yahudi cemaati sinagogda "iftar" programı düzenledi; programa ilçe müftüsü, kaymakamı, emniyet müdürleri katıldı, sofradaki coca cola dikkat çekti.

AK Parti Hükümeti'nin İsrail'le imzaladığı "dostluk" anlaşmasına İslami medya ve STK'larımızın ardından, mülki amirlerimiz de hızlıca uydu. İstanbul'da Yahudi cemaati sinagogda "iftar" programı düzenledi; programa ilçe müftüsü, kaymakamı, emniyet müdürleri katıldı, sofradaki coca cola dikkat çekti.

Programı organize eden Yahudi STK'nın başkanı Beto Adato konuşmasında "Ne güzeldir kardeşlerin bir arada, bir sofrada aynı aşı paylaşması!”ifadesini kullandı.

Yemeği Yahudilerin yayın organı Şalom gazetesi büyük bir sevinçle haberleştirdi.

Şalom, iftar öncesi masada Yahudi Minha ve Arvit dualarının icra edildiğini duyurdu.

Şalom haberinde "16 Haziran gecesi düzenlenen iftar öncesi Minha ve Arvit dualarını icra eden vakıf yöneticileri hemen ardından da konuklarla birlikte iftar sofrasını paylaşmak için ezanın okunmasını beklediler" denildi.

Haberde, katılımcılar konusunda da şu bilgiler verildi: "Hahambaşı Vekili Rav Yeuda Adoni, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Kaya ve İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ömür Ceylan beyefendilerin iştiraki ile gerçekleşen davet Üsküdar Müftüsü Sayın Mehmet Vefa Özdemir tarafından icra edilen ezanın okunması ile başladı. Kuzguncuk Musevi Cemaati’nin sinagogun içindeki ışıklı panoda Diyanet İşleri’nin bu yılki sloganı olan “Hoş geldin Ramazan, Gelin Gönüller Yapalım” yazısını paylaşması dikkati çeken sürprizlerden biriydi."

22062016jqkytoh8qie47dgrdzne6eppa-(1)-001.jpeg

Kuzguncuk Vakfı Başkanı Beto Adato, konuşmasında  “Ne güzeldir kardeşlerin bir arada, bir sofrada aynı aşı paylaşması!” dedi.

Başkan Adato ayrıca tüm yıl boyunca bu sinagogda güven içerisinde dua etmelerine katkı sağlayan tüm komşularına yönetim kurulu adına teşekkür etti; “Yardımlarını esirgemeyen ‘İyi ki Üsküdar var, iyi ki Hilmi Türkmen var’ sloganıyla gönlümüzde yer alan belediye başkanımıza, her sevinçli ve hüzünlü günümüzde yanımızda yer alan Üsküdar İlçe Emniyet Müdürümüze ve emniyet mensuplarımıza, ihtiyaçlılarımıza yaptıkları yardımlar için Sayın Kaptanoğlu ailesine, Muhtarımız Sayın Faik Kaplan’a, tüm Kuzguncuklu komşu ve dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarım" dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Komşuluk paylaşmayla beraber yanında olmayı da gerektirir” derken, Kuzguncuk Kaymakamı Mustafa Güler “Sıkıntıları yenmek yine kardeşlik duygusunu yaşatmak ile mümkün olabilir” diye konuştu.

Üsküdar Mütfüsü Mehmet Vefa Özdemir de Dava gönüller yapma ve gönüllere girme davasıdır. İnsan eğer gönlü incinmişse orada bir problem vardır. Bugün toplumda gönlü kırık çok insan var. Bu gönülleri şad etmek hepimizin ayrı ayrı borcudur. Bugün farklı şekilde inanan insanların aynı sofrayı paylaşabilmesi bu gönül yapmanın en güzel örneğidir. Temel ortak değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bütün insanlarımız daha iyisine layıktır. O zaman bize düşen görev, şerre kilit hayra anahtar olmaktır. Birbirimize karşı değil, yan yana, omuz omuza durarak, huzurlu ve mutlu bir Ramazan dilerim” dedi.

Habervaktim.com

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum