'PKK’yı FETÖ/PDY ayakta tutuyor'

'PKK’yı FETÖ/PDY ayakta tutuyor'
Sözen, güvenlik güçlerinin sadece PKK ile değil, terör örgütünü ayakta tutan FETÖ/PDY ile de mücadele ettiğini söyledi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu’da hem PKK ile hem de FETÖ/PDY ile mücadele etmek durumunda kaldığını söyledi.

'PKK'YI AYAKTA TUTAN EN ÖNEMLİ UNSUR'

Sözen, siyasi partileri dizayn etmeye çalışan FETÖ/PDY’nin terör örgütüPKK ile olan ilişkisini de anlattı. Ziya Sözen, “FETÖ/PDY gerek yurt içi gerekse yurt dışından elde ettiği mali kaynaklar ile PKK’yı ayakta tutan en önemli unsurdur. Bu her iki yapılanma beraber hareket etmektedirler” dedi.

Star Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Ziya Sözen şunları söyledi: “PKK ile mücadele de düşman belli saflar belli iken devletimizin kurumlarını en çok zor durumda bırakan devletin içine sızmış kamufle olmuş ve önemli noktalara kümelenmiş Paralel Yapı üyeleri ile yapılan mücadeledir. Bunlar bazı yerlerde yargıç bazı yerlerde imam bazı yerlerde akademisyen bazı yerlerde polis bazı yerlerde doktor olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Devletin önemli kurumlarına sızmış bu yapılanmaya mensup kişilerin zamanında tespit edilmemesi ülkemize çok pahalıya mal olmaktadır. Çünkü bu yapının mensupları devletin gizli kalması gereken bilgilerini PKK’nın yanı sıra birçok dış destekli istihbarat servisleriyle paylaşmaktadır.”

ENGEL OLUYORLAR

“Operasyon yapılacak yerler önceden içerden bu yapının mensupları tarafından bölücü örgüte servis edilmektedir. Birçok il ve ilçemizde FETÖ/PDY üyesi yargı mensupları, güvenlik güçlerimizin terör ve teröristle mücadelesine engel olmaktadır.”

SERBEST BIRAKIYORLAR

“Güvenlik güçlerimizce sabit suçlarla mahkemeye çıkarılan PKK’lı teröristler yeterli delil yok gerekçesiyle serbest bırakılıyor. Bu da bölgede birçok askerimizi, polisimizi ve korucumuzu şehit vermemize neden olmuştur. Devletimizin bu yapının mensuplarını zaman geçirmeden tespit etmesi ve gerekli yasal işlemleri başlatması gerekmektedir.”

 DEĞİŞTİRMEK YETMİYOR

“Bu yapının mensuplarını sadece yer değişikliği yaparak etkisizleştirmek sorunun geçici çözümüdür. Soruna kalıcı bir çözüm üretmek isteniyorsa bu yapının mensuplarını tamamen kamudan uzaklaştırmak lazım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.