Soylu'dan çok kritik 'promosyon' açıklaması

Soylu'dan çok kritik 'promosyon' açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, emeklilerin promosyon ödemeleri konusunda önemli açıklamalar yaptı.

"Emekliye maaş promosyonu"konusundaki çalışmalara ilişkin soru  üzerine Soylu, "Öncelikli olarak hükümetimizle gerekli çalışmalarımızı yaptık.  Bir karar verilecek ama henüz karar aşamasında değiliz. Tüm emeklilerimizin  promosyon alması konusunda çalışmalarımız teknik düzeyde tamamlanmıştır. Hem özel  bankalarla hem kamu bankalarıyla arkadaşlarımız emeklilerin promosyon alması  konusunda yoğun çalışmalar yürütüyor." dedi.

 Promosyonlara ilişkin bazı gazetelerde ve yayın organlarında çok  yüksek rakamların yazıldığını kaydeden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Tekrar ifade etmek istiyorum, bu bir promosyondur. Ancak bunu bir  maaşla eşitlemeye çalışan yaklaşımlar söz konusu. Elbette gönül öyle ister ama  promosyon dediğimiz, ilgili maaşın bankada durmasının karşılığı elde edilecek bir  gelirdir. Yani ilgili maaşın bankada durması ne kadarsa, bunun teknik hesaplaması  ne kadarsa ona ait bir promosyon yaklaşımı olacaktır. Maalesef bazı basın ve  yayın organlarında çok yüksek beklenti oluşturuluyor. Bilinmesini isteriz ki bu  konuda arkadaşlarımız da bizler de çalıştık. Önümüzdeki günlerde hükümetimize bir  sunumda bulunacağız. Orada verilecek karardan sonra bir adım daha atacağız."

"HÜKÜMETE SUNDUKTAN SONRA KARAR VERİLECEK"

Seçim sürecindeki vaatlerini yerini getirmek istediklerini ifade eden  Soylu, "Katılım bankaları, özel bankalar ve kamu bankaları dahil hepsi ile  görüşmelerimizi yaptık ve teknik olarak bir noktaya vardık. Bunu hükümete  sunduktan sonra verilecek karar üzerinden bir adım daha atacağız ve o adımdan  sonra inşallah hayırlı bir sonuca ulaşırız çünkü bu bizim seçim öncesinde hükümet  olarak söylediğimiz bir vaatti. İnşallah bunu da yerine getirmek istiyoruz." diye  konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.