ABD'den Türkiye uyarısı!

ABD'den Türkiye uyarısı!
ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat konusunda daha önce yayımladığı "dikkatli olun" uyarısını yineledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarının terör örgütlerinin  hedefi olduğu vurgulanarak, bu örgütlerin Avrupa'da alışveriş yerlerini, sivil  havacılığı, ulaştırma sistemlerini,spor organizasyonlarını ve halka açık  toplantıları hedef aldığı hatırlatıldı. Açıklamada, Amerikan vatandaşlarından  terör saldırıları ve bazı terör gruplarının tehditleri nedeniyle Türkiye’deki  seyahatleri sırasında dikkatli olmaları istendi.

Son uyarının 29 Mart’ta yapılanın yerine geçeceği kaydedilen  açıklamada, turistlerin yerli ve yabancı terör grupları tarafından açıkça hedef  alındığı belirtildi.

Bakanlık, mart başında Avrupa'nın genelinde muhtemel terör  saldırılarına karşı ABD vatandaşlarına yapılan uyarıda yer alan büyük  organizasyonlarda, toplu taşıma araçlarında, alışveriş merkezlerinde ve turistik  alanlarda dikkatli olunması yönündeki uyarısını yineledi.

Açıklamada, Amerikalı kamu görevlilerinin Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır,Van, Siirt, muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli,  Hakkari, Bitlis ve Elazığ'a yapacağı seyahatlerle ilgili kısıtlamaların devam  ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.