Antalya yangınının talimatı Kandil'den geldi

Antalya yangınının talimatı Kandil'den geldi
Hain bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler Antalya Kumluca ve Adrasan’da 500 hektar alanı küle çeviren ve büyük korkuya sebep olan yangınların talimatını hain elebaşlarının olduğu Kandil'den aldıkları ortaya çıktı.

Hain bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşlarının bulunduğu Kandil’den Türkiye’deki ‘ormanları yakın’ talimatı verildiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre F.K. adlı teröristin, ülkenin çeşitli bölgelerindeki ormanları kundaklamakla görevlendirildiği ve Arnavutköy’de orman kundakladığı tespit edildi. 4 ayrı noktada 12 araç bir belediye otobüsü kundaklayan PKK’lı grubu yöneten F.K’nın Kandil’den gelen ‘orman yakın’ talimatlarını diğer şehirlerdeki örgüt üyelerine ulaştırdığı belirlendi.
 
TALİMATIN İPUCU HDP'DEN 
 
PKK’lıların sabotaj ile yaktığı Antalya’daki ormanların görüntüsü HDP milletvekilleri tarafından ‘Lice’de ormanlar yakılıyor’ şeklinde kara propaganda aracı yapılmak istendi. Ancak yanan orman görüntülerinin Antalya’da çekildiği anlaşılınca, yalan ortaya çıktı ve HDP’liler internet sitesinden özür dilemek zorunda kaldı.
 
ANTALYA'DA ALEVLER 'KARŞI ATEŞ' İLE DURDURULDU
 
Seralar ve oteller zarar görmesin diye karşı ateş tekniğiyle yangını bertaraf ettiklerini belirten Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, “Yaklaşık 20 dakikada bin metre yol alan bir yangın Musa Dağı’nın zirvesine kadar çıktı. Şans eseri can kaybımız yok. Karşı ateş tekniği çok tehlikeli bir şey. Büyük ameliyat geçirmek gibi riskli. Ama yangının riski daha büyükse, biz gelen ateşin önündeki yanıcı materyali atıyoruz yani ormanı biz yakıyoruz. Gelen ateş, önünde yanan materyal bulamayınca orada çöküyor. Geri plandaki ev, otel bağ bahçeler yanmadan söndürülüyor. Bu bizim için bir riskti, bunu herkes yapamaz. İlla uzman, sertifikalı olmanız gerekiyor. Bu bakımdan dünyada çok yapılan bir şey değil.”

Star
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.