Türkiye-İsrail anlaşmasında algı operasyonuna dikkat!

Türkiye-İsrail anlaşmasında algı operasyonuna dikkat!
Türkiye İsrail anlaşması sonrası birtakım medyayı takip edenler Mavi Marmara'dan sonra kilitlenen ekonomik ve ticari ilişkilerin yeniden canlanacağını düşünüyor! Halbuki rakamlar tam tersini gösteriyor.

Birtakım medya tarafından ekonomiye umut olarak servis edilen Türkiye İsrail anlaşmasının aslında öyle olmadığını resmi rakamlar doğruluyor.

Mavi Marmara'ya düzenlenen kanlı saldırı sonrasında askıya alındığı söylenen İsrail ile ticari ilişkilerin artarak devam ettiği görülüyor. 2009 yılında 2,6 milyar dolar olan Türkiye İsrail dış ticaret hacminin bugün 6 milyar dolara kadar genişlediği bildiriliyor.

2009 yılında İsrail’le 2 milyar 597 milyon 163 bin dolar olan ticaret hacminin, 2014 yılına gelindiğinde iki kattan fazla artarak 5 milyar 832 milyon 180 bin dolar olduğunu TÜİK verileri söylüyor. Ayrıca Netanyahu'nun anlaşmanın İsrail ekonomisi üzerine ‘muazzam etkileri’ olacağını ifade etmesi kazan kazan politikasında kazanan tarafın kim olacağını gösteriyor.

Rakamlar, İsrail karşıtlığının söylemde kaldığını ve eyleme yansımadığını zaten gösterirken, birtakım medyaya İsrail ile ilişkiler ne zaman bozuldu da şimdi düzeliyor diye sevinç çığlıkları atıyorsunuz? sorusunu sormak gerekiyor. Medyanın öncülüğünde gerçekleştirilen bu algı operasyonu ile normalleşme süreci abartıla abartıla bir zafermiş gibi lanse ediliyor.

TÜİK verilerine göre Türkiye-İsrail Dış Ticaret Değerleri:

istatistik.jpg

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.