İsrail'le dostluk Aydın Doğan'ın hayaliydi

İsrail'le dostluk Aydın Doğan'ın hayaliydi
Hükümet'in İsrail açılımı medyada zıt gibi görünen çevreleri birleştirdi. Akit'e kadar bizim muhafazakar medyanın çok önemli bir bölümü Doğan'la aynı safta yer aldı.

AK Parti iktidarının İsrail açılımı medyada zıt gibi görünen çevreleri birleştirdi. Akit'e kadar bizim muhafazakar medyanın çok önemli bir bölümü Doğan'la aynı safta yer aldı.

Malum ülkemizde Filistin davasına sahip çıkan da, katil İsrail'e tepki gösteren ve Siyonistlerle asla dost olunmaması gerektiğini yazıp çizen hep muhafazakar medya olmuştur.

Buna karşın, Aydın Doğan medyası ise aksine adeta Siyonistlere uşaklık edip, sürekli İsrail ve Yahudi PR'ı yapmış; Hamas'ı hep "terörist örgüt" gibi lanse etmiştir.

Özetle belirtmek gerekirse, katil İsrail ile iyi ilişki Aydın Doğan medyasının hayali olmuştur.

Doğan medyasının belki de en önemli misyon maddelerinden birini "Türk milletine İsrail'i, siyonistleri hoş gösterip, sevdirmek" oluşturmuştur.

Doğan medyası tüm yayınlarında alttan alttan Türk hükümetlerine, Türk milletine bu tezini empoze etmiştir.

Tabi bu bizim muhafazakar medyanın dikkatinden kaçmamıştır. Bizim muhafazakar medya Aydın Doğan'ı bu yayın politikasından ötürü (haklı olarak) sürekli eleştirmiş, hatta onu "Siyonistlere uşaklık etmekle" itham etmiştir.

Bugün gelinen noktada bu iki tarafın aynı safta buluşmuş olması hayli dikkat çekti.

DOĞAN'IN HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Hükümet'in İsrail'le ilişkileri normalleştirmesiyle Doğan'ın hayali gerçekleşmiş oldu. Nitekim dünden beri Doğan'ın haber kanalı CNN Türk'te ekrana çıkarılan konuklara "anlaşmanın ne kadar yerinde olduğu" anlattırılıyor. Doğan'ın amiral gemisi Hürriyet de dünden beri internet sitesinden adeta sevinç çığlıkları atıyor.

"OLUMLU HAVA YARATMIŞ"

Hürriyet bugün de "İSRAİL TAMAM SIRA RUSYA'DA" manşetini attı. Hürriyet "Türkiye-İsrail anlaşması olumlu bir hava yaratırken, aynı gün Rusya ile ilişkilerde de sürpriz bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşürülen Rus uçağı nedeniyle Kremlin'e 'derin üzüntülerini' iletmesi ile ülke ilişkilerinde iyimserliğe yol açtı" diye yazdı. Hürriyet'in ilk sayfadan attığı "Ticaret 7.5 milyar dolara çıkabilir", "Doğalgaz hattı için işbirliği de gündemde" başlıkları da, mutluluğunun bir göstergesi gibiydi.

(Habertürk, Milliyet, Vatan, Cumhuriyet gibi gazetelere hiç değinmiyoruz. Onlarda da tıpkı Hürriyet gibi sevinç çığlıkları yer alıyor.)

NE GARİPTİR Kİ, AKİT DE MUTLU OLDU

İşin en ilginci, İsrail'le anlaşmayı bizim muhafazakar medyanın da tıpkı Doğan gibi sevinçle karşılaması oldu.

Akit gazetesi bile İsrail'e bakışında "u" dönüşü yaparak, "dostluk" anlaşması karşısında sevinç çığlıkları attı.

Akit, anlaşma ile İsrail'in Filistin üzerindeki haksız-hukuksuz ambargo ve ablukasının Türkiye tarafından resmen tanınmış olması ile İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasını gizleyerek, Siyonistlerin izniyle Gazze'ye yönderilebilecek yardımı manşetine çekti ve "Gazze nefes alacak" başlığını attı.

BİRTEK MİLLİ GÖRÜŞ TEPKİLİ

İslami basında birtek Milli Gazete "Bu anlaşma ihanettir", "Büyük utanç" başlıklarıyla, sözkonusu "dostluğa" açıkça tepki gösterdi.

Habervaktim.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.