Başbakan Binali Yıldırım'dan müjde üstüne müjde!

Başbakan Binali Yıldırım'dan müjde üstüne müjde!
Ak Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım müjde üstüne müjde verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları; 

Ramazan ayı boyunca kurucularımız, teşkilatlarımız ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Onbinlerce vatandaşımızla buluştuk. Ramazan'ın bereketinden hep birlikte faydalandık. Çok sayıda eser açtık hizmete sunduk. Hamd olsun dediklerimizi yapıyor, milletimizin desteğini de her daim yanımızda görüyoruz. 

İsrail ile Mavi Marmara olayıyla birlikte ile kesilmiş olan diplomatik ilişkiler iki ülke arasında varılan mutabakatla normalleşme sürecine girmiş bulunuyor. Mavi Marmara'da hayatını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.

"ÜÇ ŞARTIMIZ DA YERİNE GETİRİLDİ"

Bu mutabakat kolay olmadı. Üç şartımız vardı. 2013 yılında İsrail resmen özür diledi. Mutabakatın diğer şartları da yapılan son görüşmelerle tamamlanmış oldu ve bugün imzalar atıldı. Öncelikle Mavi Marmara şehitleri için tazminat talebi karşılanmış oldu. Mutabakatlar Türkiye öncülüğünde Filistinli kardeşlerimiz artık nefes alacak, Gazze'deki çile sona ermiş olacak. Bu cuma insani yardım gemisi göndereceğiz. Mersin'den yola çıkan gemi 10 ton insani yardım malzemesinin Filistin'e ulaşmasını sağlayacak.

"FİLİSTİN'İN HAKLI DAVASINDA YANINDAYIZ"

Özellikle iki ülke arasındaki bu mutabakat Filistinli kardeşlerimizin sıkıntılarını önemli şartlarda düzeltecek. Mutabakatla ilgili süreçte Filistinli liderlerle devamlı iletişim halinde olduk, süreci paylaştık. Gelinen bu noktadan tabiatıyla memnunuz. Kanayan bir yana durmuştur. Türkiye, Filistin halkının haklı davasının geçmişte olduğu gibi gelecekte de yanında olacaktır. 14 yıllık iktidarımızda bunu her vesileyle ortaya koyduk.

RUSYA İLE İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ...

Zamanın akışı bazen olağanüstü gelişmeleri de gündeme getirebiliyor. Ülkeleri yönetenler ise son tahlilde olağanaüstü olayları olağana çevirmek gibi bir mükellefiyetleri var. Rusya Federasyonu ile son dönemde karşılıklı atılan adımlarla bizim normalleşme konusundaki kararlılığımızın bir başka göstergesidir. Rusya konusunda önemli gelişmeler olduğunu milletimle paylaşmak isterim. İlişkilerimizdeki tarifsiz gerilimi iyileştirmek için yapıcı bir tutum izledik. Her iki lider arasında devam eden dolaylı temaslar nihayet cevap buldu. Türkiye ile Rusya arasındaki buzların çözülmesi sağlandı. Rusya ile Türkiye arasında normalleşme sürecinin başladığını söyleyebiliriz. Her iki ülke halkı için de hayırlı olsun. İşlerin bu noktaya gelmesinde birçok emek var. Özellikle kardeşlerimiz, Kazakistan, Azerbaycan ve bölge ülkelerinin bu konudaki yoğun çabaları için şükranlarımızı sunuyoruz.

"AB YENİ VE ZORLU BİR DÖNEME GİRDİ"

Akdeniz'i ve Karadeniz'i çevreleyen bütün komşularımızla dostane ilişkilerimizi geliştirmek en önemli hedefimiz olacak. Uluslararası camiada yoğun bir gündem var. Bildiğimiz gibi geçtiğimiz günlerde İngiliz halkı AB'den çıkma kararı aldı. Bu kararla birlikte AB yeni ve zorlu bir döneme girdi. Bunu herkesin görmesi gerekiyor. AB tarihinde ilk ve önemli bir dönüm noktasıdır. Bu kararın toplumlar arası ilişkilerden ekonomiye kadar pek çok alanda yansımalarını göreceğiz. 

AB İLE 33. FASLIN AÇILMASI

18 Mart'ta yapılan Türkiye-AB Zirvesi'nde 33. fasıl Hollanda dönem başkanlığı dolmadan ayın 30'unda müzakereye açılacaktır bunun kararı verilmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. İlgili bakanlarımız o gün ilgili yerde olacaktır.

"İYİ-KÖTÜ TERÖRİST AYRIMI ORTADAN KALKMALI"

Dün akşam parti genel merkezinde bildiğiniz gibi Ankara'daki büyükelçilikler, misyon şeflikleri geleneksel AK Parti iftarında bir araya geldi. İlaç bulamayan Gazzeli'nin de, sürgündeki Haleplinin meselesi bizim meselemizdir. Devletler arası sorunların reçetesi de sadece adalet değil. Terörle mücadelede başarı için, iyi terörist kötü terörist ayrımının ortadan kalkmasının mutlaka gerekli olduğunu düşünüyorum.

"AVRUPA BİRLİĞİ VE ABD BU YÜKE OMUZ VERMELİDİR"

Türkiye, BM rakamlarına göre dünyada en gazla göçmen barındıran ülkedir. Avrupa Birliği ve ABD bu yüke omuz vermek zorundadır. Bizim geleneklerimiz, bizim değerlerimize uygun olarak bugüne kadar 3 milyon Suriyeli kardeşlerimizin yaşam şartlarının iyileştirilmesinde 11 milyar 700 milyon dolar bir bütçe kullandık. 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAM MÜJDELER

Esnaflara kredi müjde

Esnaf ve sanatkalarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'mızın yaptığı titiz çalışma sonrası esnafımızı 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz. Yani esnafımız borcun ana parasını ödeyecek ve bu ana parada yeniden taksitlendirilecek.

Çiftçilere bayram müjdesi

Bildiğiniz gibi Türkiye önemli bir tarım ülkesi. Tarımsal gelişmede çiftçilerimiz için yeni açılımlar getiriyoruz. Türkiye'de tarımın stratejik bir sektör olduğunu paylaşmak istiyorum. Tarım potansiyelimizi açığa çıkarmak ana hedeflerimizden birisi olacaktır. Ülke genelinde hasat devam ediyor. 1.5 ay içerisinde 2,5 ton buğday alımını ofis gerçekleştirdi. Çiftçilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ürünlerini satmak isterlerse sattıkları ürünlerin parasının tamamını bayramdan önce alacak. 2016 yılı için ekmeklik buğdayın alım fiyatını ton başına 910 tl olarak belirledik. AK Parti çiftçilerimizin hem iyi gün hem de kara gün dostudur. Topraklarımızı geleceğimiz olarak görüyoruz. 

"EKİLMEYEN TOPRAKLARI KİRAYA VERECEĞİZ"

6.5 milyon hektar büyüklüğündeki 184 ovamızı tarımsal sit ilan ediyoruz. Buralara atılacak tohum, dikilecek her fidan sonrası tarım arazisi olarak kalacak. Buralara bir çivi dahi çakılmayacak.  Şahsa veya devlete ait olup ekilmeyen toprakları sahipleri adına kiraya vereceğiz. Tarım sektörüne desteklerin 2015 yılı sonunda eriştiği meblağ 10 milyar 590 milyon TL'dir. 

MAHKEME KARARI OLMADAN İSİM SOYİSİM DEĞİŞTİRİLEBİLECEK

İçişleri'nde vatandaşlık hizmetinde devrim gibi düzenlemeler geliyor.

-Düzenleme ile evlenme, ölüm gibi olaylarda artık nüfus müdürlüğüne gidilmesi gerekmeyecek. 

-Vatandaş bundan böyle mahkeme kararına ihtiyaç duymadan adlarını soyadlarını değiştirebilecekler. Adınız, soyadınızı beğenmiyorsanız değiştirebileceksiniz.

-Pasaport ve evlilik işleri Emniyet'ten alınıp Nüfus İdaresi'ne verilecek.

-Köy muhtarlarına il ve ilçe müftülerine resmi nikah kıyma yetkisi verilecek.

"AZ YAKIT, AZ VAKİT, AZ NAKİT"

30 Haziran'da Osman Gazi Köprüsü'nü, dünyanın 4. büyük köprüsünü açıyoruz. Yol medeniyettir. Bunun gereğini yapmakta AK Parti'nin meziyetidir. AK Parti döneminde 3 şeye dikkat ettik. Az yakıt, az vakit, az nakit dedik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Bayram trafiğinden etkilenen vatandaşlarımızın gidiş ve dönüşleri rahat olsun diye köprünün açılışını öne aldık. Bayram keyiften eziyete dönüşmesin diye daha erken tarihe aldık. Bu nedenle de köprüyü bayramdan önce açıyoruz. Bayramda tatile çıkacak bütün vatandaşlarımıza da hayırlı yolculuklar diliyorum. 

OTELLERDEKİ DOLULUK ORANLARI YÜZDE 80'E ULAŞTI

Yaşadığımız böglesel ve küresel krizlerden ve ikili sorunlardan dolayı turizmde beklediğimiz gelişmeler olmadı. Ancak bayram tatilinin erken açıklanması ve uzun tutulmasıyla buradaki boşluğun bi nebze dolduğunu görüyoruz. Doluluk oranları yüzde 80'in üzerine çıkmış bulunuyor. Rusya ve İsrail ile vardığımız mutabakatın ilk semeresini turizmde göreceğimizi düşünüyoruz. Turizmde yaşanan sıkıntılar yılın geri kalanında telafi edilmiş olacak. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.