3 trilyon dolar havaya uçtu!

3 trilyon dolar havaya uçtu!
İngiltere'deki oylamanın ardından bu zamana kadar küresel piyasalardan 3 trilyon dolar silindi.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması sonrasında piyasalarda görülen sert satış dalgası ile oylamayı takip eden iki işlem gününde küresel hisse senetleri piyasasındaki kayıp 3 trilyon dolarla rekor kırdı. BusinessHT'nin FT'den derlediğihabere göre  Analistler oylamadan sonra ilk günde yaşanan satışların temel olarak İngiltere'nin AB'de kalacağına ilişkin beklentiler tarafından fiyatlanan posizyonlardan çıkış niteliğinde olduğuna dikkat çekti.

Pazartesi günü yaşanan diğer satışlar karar sonrası potansiyel düşüş beklentisiyle varlıkların uzun vadeli yeniden fiyatlanmasıyla ilgili göründü.

Yüzdelik bazda bakıldığında S&P küresel piyasa endeksi iki günde yüzde 6,9 gerileme gösterdi. Bu gerileme 2008 finansal krizinden bu yana kaydedilen en büyük gerileme oldu ve S&P Dow Jones Indices verilerine göre en kötü 12. performansa işaret etti.

S&P 500 için kayıp 1 trilyon dolara yakın oldu. Başka deyişle değer bazında en kötü üçüncü iki günlük performans kaydedildi.

Gösterge endeks geçen Perşembe'den bu yana yüzde 5,37 değer kaybetti.

Gelişmiş ülke piyasalarında Brexit sonrası kayıp 2,8 trilyon dolar olurken, gelişmekte olan ülke piyasalarında yaklaşık olarak 179 milyar dolar oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.