ABD, Rusya, İsrail'e rağmen hangi üst akıl?

ABD, Rusya, İsrail'e rağmen hangi üst akıl?
İsrail'le barıştık; Amerika'nın da arzusu buydu. Rusya'yla da barışıyoruz. Mısır da yolda. Rusya barışı özellikle İran ve Esad rejimince sevinçle karşılandı. Ama Türkiye dün yine vuruldu. Türkiye'yi hangi üst akıl hedef aldı?

Terör Türkiye'yi bu kez de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda vurdu. Teröristler havalimanında önce rastgele ateş açtı, ardından üzerlerindeki bombaları patlattı. Sonuç tam bir vahşet: Yaklaşık 40 şehit, yüzden fazla yaralı.

Yetkililerin ilk açıklamalarına göre, saldırıyı DAEŞ terör örgütü gerçekleştirdi. PKK/TAK ihtimali de henüz sıfırlanmış değil. 

İstanbul'daki bu saldırı olayının ardından da "Bu çok uluslu bir saldırı, Türkiye diz çöktürülmek isteniyor" yorumları yapılmaya başlandı.

Ancak Türkiye'nin özellikle son günlerde dış politikada attığı tarihi açılım adımları göz önünde bulundurulduğunda, üst akıl denilince akla gelen Amerika, İsrail, Rusya gibi ülkelerin dahilleri olma ihtimalinin bulunmadığı yorumları yapılıyor.

Malum Türkiye, katil İsrail'le anlaşmaya vardı, dün imzalanan anlaşma ile iki ülke arasındaki ilişkiler normale döndürüldü.

Bu en çok da Amerika'nın arzusuydu. ABD, Türkiye-İsrail ilişkilerinin son derece iyi olmasını istiyor ve son anlaşma görüşmelerinde iki ülkeye hep olumlu telkinlerde bulunmuştu.

Aynı Türkiye, Rusya ile de barışıyor. Malum, Cumhurbaşkanımız, Rusya lideri Putin'e "özür" mektubu gönderdi. Putin bugün Cumhurbaşkanımızı arayarak, mektuptan duyduğu memnuniyeti sunup, teşekkürlerini iletecek.

Türkiye'nin Rusya ile yeniden yakınlaşması Suriye ve İran yönetimlerince de olumlu karşılanmakta.

Gerek Cumhurbaşkanımız gerekse Başbakanımızın son açıklamalarına göre, Türkiye yeni dönemde özellikle komşu ülkeleriyle barış istiyor. Bu politika çerçevesinde darbeci Sisi yönetimindeki Mısır ile bile ilişkiler yeniden normale döndürülebilecek.

Durum bu ikin, İstanbul'daki dünkü terör eylemini hangi "üst akıl" organize etmiş olabilir ve Türkiye'ye ne mesaj verilmek istenmektedir?

Türkiye'nin attığı son dış politika adımlarından rahatsızlık duyulmuş ve geri adım attırılmak istenmekte ise, bu "üst akıl" ülkeleri Amerika, İsrail, Rusya, Mısır, İran, Suriye olabilir mi hiç?

Amerika, İsrail, Mısır, Rusya, İran, Suriye... Türkiye'nin son dış politika adımlarından son derece memnun iken, böylesi bir terör eylemini organize ederek/destek vererek, sürecin tersine dönmesini ister mi?

Bu işlerine gelir mi?

Bu ülkeleri çıkarsak, geriye üst akıl potansiyeli olan hangi ülkeler kalmaktadır?

Bu ülkeler hangileridir?

Yoksa, bu üst akıl muhabbeti tümüyle "güvenlik zafiyetinin, sorumsuzluğun üzerini örtmeye dönük bir perde" midir?

Habervaktim.com

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum