Eşini öldürmek için hapisten kaçtı

Eşini öldürmek için hapisten kaçtı
2007 yılında boşandığı eşi F.Y.'yi, arkadaşına bıçaklatan ve bu yüzden 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan 45 yaşındaki mahkum, cezaevinden kaçtı.

Tuncer'in telefon ederek, "Sizi öldürmeye geldim" diye tehdit ettiğini belirten F.Y. ile geçen yıl evlendiği yeni eşi için Cumhuriyet Savcısı koruma karar verdi.

Mersin'de yaşayan F.Y. ile fırın ustası Bahattin Tuncer, 2000 yılında birbirlerini severek evlendi. Bir kız çocukları olan çiftin arasında iddiaya göre bir süre sonra anlaşmazlık yaşandı ve Tuncer, genç kadına şiddet uygulamaya başladı. F.Y., 2007'de şiddetli geçimsizlik nedeniyle Tuncer'den boşandı. 2 ay sonra F.Y., evinin bulunduğu apartman girişinde 28 yaşındaki Savaş Şahin'in bıçaklı saldırısına uğradı.

27 yerinden bıçaklanan ve yüzde 44 engelli raporu verilen genç kadın 6 ay süreyle de fizik ve ruhsal tedavi gördü. Savaş Şahin, arkadaşı Bahattin Tuncer'in azmettirmesiyle genç kadını bıçakladığını itiraf etti. Bunun üzerine Tuncer ve Şahin tutuklandı. Mersin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bahattin Tuncer'e azmettirme suçundan 20 yıl, Savaş Şahin'e ise 17.5 yıl ağır hapis cezası verildi. Tuncer, cezaevinden eski eşinin fotoğraflarını mektupla F.Y.'ye gönderip 'Er geç seni öldüreceğim' diyerek tehdit etti. Genç kadının şikayeti üzerine tehdit suçundan da bu kez 5.5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SİZİ ÖLDÜRMEYE GELDİM

Bahattin Tuncer, Niğde Yarı Açık Cezaevi'nden tedavi amaçlı götürüldüğü Niğde Devlet Hastanesi'nden 23 Haziran'da firar edip Mersin'e gitti. Güvenlik güçlerince her yerde aranan Tuncer, firarından bir gün sonra geçen yıl yeniden evlenen eski eşi F.Y.'nin ev telefonunu arayıp, telefona çıkan kendi kızına, "Balkonda çamaşırlarınızı sermişsiniz. Yorganları döşekleri çıkarmışsınız. Allah'ın ve benim adaletim yerini bulacak. Sizi öldürmeye geldim" dedi.

Eski eşinin cezaevinden firar edip telefonla tehdit yağdırması üzerine F.Y. eşi H.Y ile birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Savcılık kadına 1, eşine ise 2 ay koruma kararı verdi. 7 yıl süren evliliğinde hamilelik de dahil olmak üzere sürekli şiddet gördüğünü belirten F.Y., evlendikten sonra Tuncer'in cezaevlerinden gönderdiği mektuplarla tehdit etmeye başladığını söyledi. Y., yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bunun üzerine şikayette bulunduk ve 5,5 ay ceza aldı. İşin ilginç yanı bu adam cezaevinde iken sosyal medyadan fotoğrafımı çıkartıp, arkasına da tehditler yazıp gönderecek cesarete sahip bir insan. Küçük mektuplar halinde geliyordu. Evlendikten sonra tehditler devam etti. Şu anda firar etti, ev telefonumuzu arayıp tehdit etti. Yarım kalan işi tamamlayacağını, Allah'ın ve kendisinin adaletinin yerini bulacağını ifade ediyor. Benim mutluluğumu çekemiyor, mutlu olmamı istese zaten bana ve kızıma bunları yaşatmazdı. Ailem bunu yaşamak zorunda kalmazdı. Bana ilk etapta 6 ay koruma kararı verildi. 2 ay önce yeniden başvurdum. Bu sefer 1 ay verildi."

"BIÇAKLANANA KADAR SESİMİ KİMSE DUYMADI"

Bıçaklanmadan önce eşinin kedisine sürekli şiddet uyguladığını ve ölümle tehdit ettiğini, bu nedenle de devletin ilgili tüm kurumlarına başvurduğunu ifade eden F.Y., "Her yerde başvurum var. Bıçaklanana kadar hiçbir şekilde koruma alamadım. Bir sürü dosyam var, kimse yardımcı olmadı. Korkuyorum ama kendi adıma değil. Çocuklarım, eşim, kardeşim, ailem adına korkuyorum. 'Benim kaybedecek bir şeyim yok' demişti. Benim de yok. Bunu açık ve net bilsin. Bir candır giderse gider ama geride kalan 2 çocuğuma üzülürüm. Bu açıklamalarımı mutlaka izleyecektir, ya da haber uçuracaklardır ona. Teslim olsun, başına daha fazla iş açmasın. Geride ailesinin olduğunu unutmasın" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.