Lise taban ve tavan puanları 2016

Lise taban ve tavan puanları 2016
8. sınıf öğrencilerinin merakla beklediği TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) bugün açıklandı. Şimdi gözler lise taban ve tavan puanlarında hangi lise kaç puan. İşte konuyla ilgili detaylar...

TEOG'da yerleştirme takvimi belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı. Kılavuzdaki detaylara göre 29 Haziran çarşamba yani bugün Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) açıklanıyor.


TEOG LİSE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Devlet liselerine giriş için tercihler ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacaklar.

TEOG LİSE TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Tercih işlemi bireysel olarak meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek ve onaylatılacak.
Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak.
TEOG TERCİHLERİ HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE OLACAK?

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek. 
Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.
TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri, 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihleri arasında 3 dönemde gerçekleştirilecek. Yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta ilan edilecek.

LİSE TERCİH İŞLEMLERİ

a) 8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

b) Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır.

c) Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır.

ç) https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM »
butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

d) Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

e) Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz 2016 (en geç saat 17:00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

f) Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1'deki “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” na bağlı kalarak veli adına yapacaktır (en geç 25 Temmuz 2016 saat 17.00'ye kadar).

g) Açık öğretim ortaokulu öğrencileri ile yurt dışından sınava giren öğrencilerden tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar, Ek-2'de yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formunu APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderecektir (en geç 25 Temmuz 2016 saat 17:00'e kadar). Birden fazla tercih formu gönderilmeyecektir. Tercih formunda okul tercih kodu mutlaka yazılacaktır. Okul tercih kodu olmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır. Bu öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurularını da “Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirmeye Esas Nakil Başvuru Ekranı” üzerinden http://odsgm.meb.gov.tr adresinden yapacaklar ve başvuru çıktıları APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderilecektir.

ğ) Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir örgün ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir.

h) Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır.

ı) Tercihlerin, tercih ve yerleştirme e kılavuzuna uygun olarak elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.

i) Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

j) Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, ile https://e­okul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

a) 8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.
b) Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri bu kılavuzun 1.7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.

c) 9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.
ç) Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 05-08 Eylül 2016 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.

d) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

E-OKUL LİSE KONTENJANLARI VE TABAN PUANI HESAPLAMA SİSTEMİNE GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’de eğitim kalite düzeyinin modern ve çağdaş dünya standartlarını yakalayabilmesi ve sunulan eğitim hizmetlerinin daha teknolojik bir temel oturtulabilmesi amacı ile 2007 yılında hizmete açılan e okul sistemi tüm Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarını kapsıyor. Velilerin ve öğrencilerin okul bilgilerini takibini internet kolaylığında yapabilmesine imkan veren E Okul veli bilgilendirme sistemi bir aşamayı oluşturuyor. Veli bilgilendirme sistemi ile takibi yapılabilen verilerin E Okul sistemine girişleri ise E Okul veli bilgilendirme sistemiyle öğretmen ve okul idarecileri tarafından gerçekleştiriliyor. Türkiye genelindeki ortaöğretim ve ilköğretim kurumlarındaki genel eğitim bilgilerinin yanı sıra bu kurumlardaki öğrencilerin dosya ve güncel okul durumunu içeren bilgilerin toplandığı bir sistem olan E Okul sistemi iki aşamadan oluşuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise bakanlığın görev başlangıcında öğretmen ve okul idarecilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile sağlanabiliyor. Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki her öğrencinin okul dosyasının, fotoğrafının ve güncel okul bilgilerinin yer aldığı E Okul veli bilgilendirme sistemi oldukça geniş kapsamlı bir sistemdir. Geçtiğim dönem içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışması ile yeni bir ara yüze kavuşan ve hizmet kapsamını biraz daha genişleten E Okul sisteminde veliler, çocukların okuldaki her tür duruma ilişkin bilgisini internet kolaylığında öğrenebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi üzerinde gerçekleştirdiği yenileme çalışması kapsamında öğrencilerin okudukları şubedeki genel not ortalamasını ve bu ortalamaya göre öğrencinin bireysel bazda çizdiği grafiği gösteren şube ortalaması hizmeti de velilere sunulmaya başlandı.

Türkiye’de öğrencilerin ve velilerin sıklıkla kullandığı dijital bir eğitim sistemi olan E Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin okul verilerinin merkezi olarak kayıt altında tutulduğu oldukça geniş kapsamlı eğitim bilgilendirme sistemidir. Özellikle de öğrencilerin okuldaki en son durumlarını içeren verilerin aynı gün içerisinde öğretmenler tarafından girişinin yapılıyor olması sistemin tamamen güncel bilgiler içermesini sağlıyor. Öğrencilerin not bilgisi ve devamsızlık bilgisi başlıca eğitim verilerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan genel eğitim dosyalarındaki verilerde sistem içerisinde yer alıyor. İnternet üzerinde yer alan ve velilere eğitim alanında bu tarz önemli avantajlar sağlamakta olan E Okul sistemindeki verilerin girişlerinin gerçekleştirildiği E Okul yönetim bilgi sistemi ise öğretmenler tarafından kullanılıyor.

Veliler dijital platform üzerinde MEB tarafından açılan e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini öğrencinin T.C. kimlik numarası, öğrencinin okul numarası ve sayfadaki güvenlik kodu karakterlerini girerek, gerçekleştirebiliyor. Sisteme giriş yapan veliler öğrencilerin okuldaki durumu hakkında ayrıntılı bilgiler alabildiğinden son yıllarda oldukça sık ve yoğun bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu online hizmetlerini kullanıyor.

Veliler günümüzde evde, işte veya yolda internete erişim sağlayabildiği her noktada kolaylıkla E Okul veli bilgilendirme sistemine girişleri ile çocuklarının okuldaki durumu hakkında bilgi alabiliyor. Modern çağın hızlı yaşantısı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu hizmeti oldukça önemli bir kolaylık ve avantaj sağlarken, okulda öğrencilerin durumlarının da daha iyi noktalara ulaştırılabilmesinde önemli etkilerde bulunuyor. E Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler genel kapsamda not bilgisi, devamsızlık bilgisi, başarı belgesi, karne bilgisi, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmenleri, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlünü notları ve not ortalamaları gibi çok geniş kapsamda öğrencilerin okuldaki durumunu ortaya çıkartan ve başarısını gösteren eğitim verilerini görüntüleyebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.