Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'ye yardımı bana mı sordunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'ye yardımı bana mı sordunuz?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İHH'ca yola çıkarılan ve "izni ben verdim" dediği Mavi Marmara gemisine bugün tepki gösterdi. Erdoğan, İsrail'le anlaşmaya tepki gösteren İHH'ya "Giderken bana mı sordunuz" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan olduğu 2010 yılında İHH'ca yola çıkarılan ve kendisinin de üstü örtülü destek verdiği Mavi Marmara gemisine bugün tepki gösterdi. Erdoğan, İsrail'le anlaşmaya tepki gösteren İHH'ya "Giderken bana mı sordunuz" diye seslendi.​

Türkiye ve İsrail anlaştı

2010 yılında İHH'nın insani yardım taşıyan gemisi Mavi Marmara, Gazze ablukasını delmek amacıyla Türkiye'den yola çıkmış, Akdeniz'de İsrail komandolarının baskınına uğramıştı.

Kahpe baskında 10 vatandaşımız şehit edilmiş, bu olay ardından İsrail ile Türkiye ilişkileri askıya alınmıştı.

DÜN: İZNİ BİZ VERDİK

Erdoğan, İHH gemisi Gazze'ye doğru yola çıkarken eylemi üstü örtülü desteklemişti. Başbakan olduğu 17 Temmuz 2014'te yaptığı bir konuşmada da açık açık, Mavi Marmara olayından ötürü kimi çevrelerce eleştirilen İHH'ya destek çıkarak,kendilerinin izniyle yola çıkıldığını açıklamıştı. Erdoğan "Eğer otorite Türkiye'de biz isek, biz zaten izni verdik" demişti. 

videogaleri.gif

Mart 2013'te ABD Başbakanı Barack Obama'yı ağırlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mavi Marmara olayı nedeniyle dönemin Türk mevkidaşı Başbakan Tayyip Erdoğan'a özür mesajını iletmişti.

Uzun bir müzakere süreci ardından hafta başında Türk yetkililer, iki ülke arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için yürütülen görüşmelerde anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

İHH anlaşmayı eleştirmişti.

BUGÜN: BANA MI SORDUNUZ?

Erdoğan Beştepe'deki konuşmasında İHH'ya tepki göstererek, "o zaman böyle bir yardım götürürken bana mı sordunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı açık açık şunları söyledi:

160626220605_mavi_marmara_624x351_afp_nocredit.jpg

"Uluslararası bazda bir adım atıyoruz. Siz kalkıp da Türkiye'den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten oraya gerekli yardımı Gazze'ye bugüne kadar hep yaptık yapıyoruz. Filistin'e yaptık yapıyoruz.

"Bunları da yaparken bir yerlere gövde gösterisi olsun diye değil, her şeyi uluslararası diplomasi neyse bu diplomasi içinde yaptık; yapıyoruz, yapacağız. Bunları davul zurna çalarak değil edebi adabı içinde yaptık, yapıyoruz.

"Cuma günü Mersin'den 10 bin tonluk gemi kalkıyor. Bu arada Gazze'de 200 yataklı bir devlet hastanesini bitirdik, yakında açılışı yapılacak".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum