Toptaş’tan “çaresizlik” yakınması

Toptaş’tan “çaresizlik” yakınması
Ünlü İlahiyatçı Mahmut Toptaş, ahlaki değerlerdeki artan yozlaşmayı ve bu durum karşısındaki çaresizliği çarpıcı örneklerle okuyucularıyla paylaştı.

Ünlü İlahiyatçı Mahmut Toptaş, ahlaki değerlerdeki artan yozlaşmayı ve bu durum karşısındaki çaresizliği çarpıcı örneklerle okuyucularıyla paylaştı.

Kendisinin dahi yirmi dört saat, çarşıda, evde, salonlarda, sokaklarda, gazetelerde, televizyonlarda, sohbetlerde içine akan kirli bilgilerin yanında aldığı İslami eğitimin yüzde onu geçmediğini kaydeden Toptaş, ““Büyük Sahra çölünde, terkedilmiş kuyunun başında, yüzme üzerine yüz kitap okutulmuş adam gibiyim.” İfadesini kullandı.

Mahmut Toptaş’ın “Fitna” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Fitne” neden insan öldürmekten beter Fitne, adam öldürme merkezi olarak işlevini sürdürür.

24420.jpgYani, katil, hırsız, kapkaççı, rüşvetçi, soyguncu, arabozucu… yetiştirir. Delikanlının biri almış eline tabancasını, annesiyle zina eden adamı öldürmeye gidiyormuş. Bunu öğrenen adamın biri “Oğlum, illa öldüreceksen ananı öldür. Çünkü yarın bir başkasını öbür gün daha başkasını öldürmek zorunda kalacaksın” demiş. Rabbimiz, bizi yanlışa sürükleyenlerin bize en yakın olanlarımız olduğuna da dikkatimizi çeker: “Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız ancak bir fitnedir. Büyük mükâfat Allah katındadır.” (Teğabün süresi ayet 15) Büyük servet sahiplerinin, servetlerini korumak için iktidara gelme, iktidara ortak olma ihtimali olanlarla olan ilişkilerinde neler çektiklerini duyarız. Çocuklarımızın küçücük makamları için ne kadar küçüldüğümüzü göremez hale nasıl getirildiğimizi biliriz. O Raman ve Rahim olan Rabbimiz bizi uyarır:

9- Ey iman edenler, mallarınız ve çocuklarınız sizi Allah’ın zikrinden alıkoymasın. Kim bunu yaparsa, işte onlar zarara uğrayanlardır.” (Münafikun süresi ayet 9) “Suç işleyen insanların bir kısmı da İslami eğitimden geçenler” denebilir ve doğrudur.

Kendimden örnek evreyim. Ben bu ülkede resmi ve resmi olmayan medrese ve mekteplerde İslami ilimler okudum, İmam-Hatip, İlahiyat eğitimi aldım, Haseki Eğitim Merkezi’ni bitirdim.

Ama kendi içime baktığımda yirmi dört saat, çarşıda, evde, salonlarda, sokaklarda, gazetelerde, televizyonlarda, sohbetlerde içime akan kirli bilgilerin yanında aldığım İslami eğitim yüzde onu geçemiyor.

Büyük Sahra çölünde, terkedilmiş kuyunun başında, yüzme üzerine yüz kitap okutulmuş adam gibiyim.

Habervaktim.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.