Yakalanan canlı bombalar 4 yıl yatacak

Yakalanan canlı bombalar 4 yıl yatacak
TEM otoyolunda yapılan operasyonda yakalanan ve canlı bomba olduğu ileri sürülen iki PKK'lı, 4'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli TEM otoyolunda ocak ayında Gültepe mevkiinde polis ekiplerince durdurulan Hatay otobüsünde gözaltına alınan 2 canlı bombaşüphelisi gözaltına alınmıştı. Zilan kod adlı PKK üyesi Halime Hüseyin ve Muhammet Hasan ilk ifadelerine terör örgütünden kaçtıklarını söylemiş ve sevk edildikleri mahkemece ve İstanbul'da bombalı eylem planlamak suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 2 canlı bomba şüphelisinin yargılandığı davanın 3. duruşması ise Kocaeli 2. Ağır Ceza mahkemesinde görüldü.

YPG KOMUTANI ÇIKTILAR

Davanın bir önceki duruşmasında tutuklu sanık Halime Hüseyin, YPG'de kadınlardan sorumlu komutan olduğunu ve PKK ve YPG'den çok eziyet gördüğünü bu nedenle örgütten kaçmak istediğini söylemişti. Mahkeme heyeti davanın 3. duruşmasında hazır bulunan 2 şüphelinin, PKK/KCK üyesi olduğu ve terör örgütünün Suriye'de bulunan yapılanması YPG'de aktif olarak görev aldıkları tespit edilmesi üzerine sanıkların 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gelen bir istihbaratı değerlendiren Terörle Mücadele Şube ekipleri, TEM otoyolu Bekirdere viyadüğü üzerinde hataya giden bir yolcu otobüsünü durdurmuş ve içerisinde kimlik kontrolü yapmıştı. Yapılan kontrollerde Türkçe bilmediklerini söyleyen, kendilerini Muhammet ve Zeynep olarak tanıtan şahıslardan şüphelenen ekipler, 2 şahsı şahısları gözaltına almıştı. Emniyete götürülen şahıslar hakkında yapılan kontrollerde ise şüpphelilerin gerçek isimlerinin Muhammet Hasan (21) ve Zilan kod adlı PKK terör örgütü üyesi olan Halime Hüseyin olduğu belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum