Sait Gönen Genel Merkeze yüklendi

Sait Gönen Genel Merkeze yüklendi
MHP Genel Başkan Adayı Gönen, Genel Merkeze sert sözlerle yüklenerek, "yerinde sayan statüko ülkücülüğü de gezen veya yüzen, esnek, oynak ülkücülüğü de reddediyoruz. Başbuğumuzun kitabını yazdığı aksiyonel ülkücülüğe çağırıyoruz" dedi.

Eski dava arkadaşlarına verdiği iftar programında konuşan Gönen, MHP'nin mahkeme kapılarına mahkum bırakılmasını eleştirerek, tek çarenin parti içi demokrasiyi işletmekten geçtiği söyledi. Olağanüstü kongrenin mutlaka ama mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Gönen, tabandan ve delegeden gelen bu talebe genel merkezin kulak tıkamaması gerektiğini kaydetti.

"ÜLKÜCÜLERİN KADERİ BU OLMAMALI"

MHP'nin iktidarda olması gerekirken HDP'nin bile gerisine düşmesine üzüldüğünü anlatan Gönen şunları söyledi: "Aleme nizam vermeye hedefleyen Türk- İslam ülkücülerinin kaderi ne Meclis'in son sıralarına oturup bölücü partiden daha az sayıda temsil edilmektir ne de merkez sağın çürümüşlüklerine razı olup bir seçim kazanma uğruna her şeye 'Eyvallah' diyerek sonra da yok olup gidecek bir partidir."

MHP Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Sait Gönen, MHP'nin mahkeme kapılarına mahkum bırakılmasını eleştirerek, tek çarenin parti içi demokrasiyi işletmekten geçtiği söyledi. Gölbaşı'nda önceki gün düzenlenen iftar programında konuşan Gönen, olağanüstü kongrenin mutlaka ama mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayarak, tabandan ve delegeden gelen bu talebe genel merkezin kulak tıkamaması gerektiğini kaydetti. Gönen, kongrenin yapılması halinde sonuç ne olursa olsun siyasi hayatına yine MHP'nin gölgesinde devam edeceğini ilan ederek aynı açıklamayı diğer genel başkan adaylarının da kamuoyu ile paylaşmalarını istedi.

"ESNEK ÜLKÜCÜLÜĞÜ REDDEDİYORUZ"

"MHP'nin kutlu hedefe yürüyüşünü yeniden başlatmak istiyoruz" diyen Genel Başkan Adayı Gönen, "Yerinde sayan statüko ülkücülüğü de gezen veya yüzen, esnek, oynak ülkücülüğü de reddediyoruz. Bu iki yolun dışında bir üçüncü yola Başbuğumuzun kitabını yazdığı aksiyonel ülkücülüğe çağırıyoruz" dedi.  

"KONGRE MHP'YE YAKIŞIR OLMALI"

Gönen, bu süreçte mevcut yönetim ile partinin sürdürülebilir olmadığını ve yönetim anlayışının mutlaka değişmesi gerektiğini savunarak, "Ortak aklı temel alan bir yönetim anlayışı ve demokratik bir tüzük mutlaka gereklidir. Şu dört ilkenin önemini defalarca vurguladık. Bir, mevcut durum sürdürülebilir değil. İki, yapılacak kongre MHP'ye yakışır olgunlukta gerçekleştirilmelidir. Üç, MHP'nin bütünlüğünün hepimizin önceliğinin olması ve kimsenin kaybedilmesine fırsat verilmeyecek bir yöntem geliştirilmesi bir tek arkadaşımızı bile dışarıda bırakma lüksümüz olmadığının bilinmesi ve son olarak Türkiye'yi yönetecek en güçlü potansiyele sahip olacak hareketimizin gücünün azami kurumsal yapımıza yansıtılması esas alınmalıdır" diye konuştu. 

"MHP ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜĞÜ GÜNDEDİR"

MHP'nin seçim dönemlerinde bile bu kadar gündemde olmadığını anlatan Gönen, "Bu olumludur. Milletimizin ve kamuoyunun MHP'yi umut olarak görmesinin bir tezahürüdür. İşte bu günler umudu olan, heyecanı olan nitelikli kadroları ete kemiğe büründürme günleridir. Ülkücüler irade edilebilir, yönetilebilir insanlar değil irade eden ve bizzat yöneten kadrolardır. Tek yapacakları kurtarıcı beklemeden güçlerinin ve potansiyellerinin farkına vararak ayağa kalkmalarıdır. Sağına soluna bakmadan kim var denildiğinde ayağa kalkmalıdır" şeklinde konuştu.

Son bir eleştiride bulunan Gönen şunları söyledi: "Aleme nizam vermeye hedefleyen Türk- İslam ülkücülerinin kaderi ne Meclis'in son sıralarına oturup bölücü partiden daha az sayıda temsil edilmektir ne de merkez sağın çürümüşlüklerine razı olup bir seçim kazanma uğruna her şeye 'Eyvallah' diyerek sonra da yok olup gidecek bir partidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.