LYS sonuçları açıklandı mı ?

LYS sonuçları açıklandı mı ?
Her sene ÖSYM tarafından gerçekleştirilen LYS sınavı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak net tarih belli oldu mu? İşte LYS sonuçları hakkında bilgi...

Lisans Yerleştirme Sınavı uygulamaları tamamlanırken şimdilerde LYS sonuçları açıklaması merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından LYS sonuçları açıklaması öğrencilerin meraklı bekleyişiyle devam ediyor. Öğrencilerin LYS sonuçları açıklaması ne zaman yapılacak sorusu internette en çok merak edilen konuların başında geliyor.

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLA

Milyonlarca ortaöğretim mezunu üniversite adayı, ÖSYM’nin 2016 sınav takviminde bulunan Lisans Yerleştirme Sınavı’na girdi. 5 sınavdan oluşan LYS maratonunun sona ermesinin ardından şimdilerde milyonlarca öğrenci için 2016 LYS sonuçları açıklamasının meraklı bekleyişi başladı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı maratonu 1 milyon 73 bin öğrencinin katılımı ile sona erdi. Öğrencilerin istedikleri ve hayallerindeki üniversiteye girebilmek için ter döktüğü esnada velilerde dışarıda çocuklarının heyecanını paylaştı.

LYS 2016 Sonuçları Sonrası Tercihler Başlayacak
 
Her sene ÖSYM tarafından düzenli olarak ülke genelinde gerçekleştirilen üniversite sınavları bazı alanlarda platform değişikliği yaparak öğrencilerden daha iyi sonuçlar alabilmeleri hedeflenmektedir. Bu kapsamda üniversiteye kayıt yaptırabilmek için 2016 YGS’ye girerek 180 ve üzeri puan alma başarısını göstermesi ile öğrencilerin 2016 LYS’ye girebilme hakkına sahip olmasını sağlamıştı. Şimdilerde Lisans Yerleştirme Sınavı’na katılan milyonlarca öğrencinin LYS sonuçları açıklaması büyük bir merakla ÖSYM’den gelmesi bekleniyor. ÖSYM tarafından 18 temmuz tarihinde gerçekleştirilecek 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuç açıklamasının ardından öğrenciler, elektronik ortam üzerinde yer alan ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde LYS sonuçlarını öğrenebilecek. Bunun için sistem ekranında öğrencilerden sadece ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘okul numarası’ bilgisinin girilmesi isteniyor. Adaylar bu bilgileri girerek, kolay bir şekilde LYS puanlarını öğrenebilecek ve ÖSYM tarafından yapılan tercih kılavuzu dahilinde üniversite tercih başvurularını yapabilecek.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabında yer alan bilgiye göre, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılan LYS'nin sonuçları, 18 Temmuz'da açıklanacak.
- Tercih süresi


Kılavuza göre, adaylar tercihlerini 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapacak. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden değişiklik yapılabilecek.
Tercih işlemi tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinin kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünün alınması gerekiyor.
2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar, 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar ile sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar, 2016-ÖSYS merkezi yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapabilecek.
Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan istedikleri programları sırasıya koyarak tercih
bildiriminde bulunacaklar.


2016-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak YGS yerleştirme ve varsaLYS yerleştirme puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten kendileri yapacaklar.
Sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylar ile 2016-YGS'de hiçbir puan türünde 150 veya daha fazla puan alamayan adaylardan sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar da tercih bildirimini aynı şekilde yapacak.
2016-YGS'de 150 veya daha yüksek puan alanlardan sınavsız geçiş hakkına da sahip olan adaylar, tercihlerini, sınavlı veya sınavsız geçişi göz önünde tutmadan istedikleri sırada yapabilecekler. 2016-YGS'de hiçbir puan türünde 150 veya daha yüksek puan alamayanların sınavsız geçiş hakları yoksa bu adaylar tercih bildiriminde bulunamayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.