Ramazan bayramı bu yıl ne zaman?

Ramazan bayramı bu yıl ne zaman?
Ramazan bayramı yaklaşıyor. On bir ayın sultanı ramazanın sonuna doğru geliyoruz. Şimdi ise merak edilen sorular arasında Ramazan bayramı ne zaman? var. İşte konu ile ilgili detaylı açıklamalar..

Ramazan Bayramı yaklaşıyor. Müslüman aleminin heyecanla beklediği Ramazan Bayramı için hazırlıklar sürüyor. Bayram tatili için günler öncesinde planlar yapan vatandaş Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün oldu? sorusuna yanıt arıyor...

Başbakan Binali Yıldırım kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgeyi imzaladı.

 Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgenin Yıldırım tarafından imzalandığı bildirildi.

2016 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

1 TEMMUZ 2016 CUMA Kadir Gecesi

6  HAZİRAN 2016 PAZARTESİ GÜNÜ RAMAZAN'IN BAŞLANGICI
4 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ
5 TEMMUZ 2016 SALI GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMI- 1.Gün
6 TEMMUZ 2016 ÇARŞAMBA RAMAZAN BAYRAMI- 2.Gün
7 TEMMUZ 2016 PERŞEMBE RAMAZAN BAYRAMI-3.Gün

Müslümanların iki büyük bayramından biri. Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü müslümanların bayram günleridir. Ramazan bayramına, o gün fıtır sadakası verilmesinden dolayı "Fıtır bayramı" adı da verilmektedir.

RAMAZAN BAYRAMI HAKKINDA

 Resulullah (s.a.s) Medine'ye hicret ettiği zaman Medinelilerin eğlenip neşelendigi iki bayramları vardı. Hz. Peygamber Medinelilere özgü olan, cahiliye izleri taşıyan bu bayramların yerine bütün müslümanların sevinip eğleneceği İslâm'ın iki bayramını onlara haber verdi: "Allahu Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan bayramı ile Kurban bayramını hediye etti" (Sünen-i Ebû Dâvud, Salat, 239). Bayram, Ramazan çıkıp bayramın başladığı Şevval hilalini görmekle, havanın bulutlu olması durumunda da Ramazan'ı otuz gün tutmakla başlar. Ramazan'ın yirmi dokuzunda hilal görünürse, ertesi gün Şevval'in biridir ve bayram yapılır (Sünen-i Ebû Dâvud, 3/306).
 
Ramazan bayramı, bir aylık oruçtan sonra yeme-içmenin ve her türlü helal nimetten yararlanmanın mübah olduğu; müslümanların eğlenip birbirlerini ziyaret ettikleri, hediyeleştikleri; çocuklarin, fakirlerin ve kimsesizlerin sadaka verilerek sevindirildiği; kısaca İslâmî kardeşliğin toplumun her kesiminde canlı olarak yaşandığı; bütün bunlarla birlikte Allah'a karşı da sorumluluklarının bilinciyle topluca namaz kılıp birbirine nasihat ettikleri sevinç günleridir. Ramazan bayramında yapılması vâcib olan fıtır sadakası vermek, bayram namazı kılmak gibi ibadetlerin yanında sünnet, müstehab olanları da vardır. Ramazan'ın ilk gününde oruç tutmak ise haramdır.

Bayram trafiği çilesi başladı
Tatilcilerin, Ramazan Bayramı için yola çıkmaya başlamasıyla, TEM Otoyolu'nun Ankara yönünde yoğunluk yaşanıyor

Bayram trafiği çilesi başladı. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 67'ye ulaşırken, bayram tatili için yola çıkanlar, TEM yolunun Bolu kesiminde yoğunluk oluşturdu. Hasarlı kazalar nedeniyle araç konvoylarının oluştuğu güzergahta ulaşımzaman zaman aksadı.

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 67'ye ulaştı. Sürücüler saat 16.30 itibariyle Anadolu Yakası istikametinde Mahmutbey gişelerden Hasdal'a 99 dakikada ulaşabiliyorlar. Trafik yoğunluğunun ilerleyen saatlerde daha da artması bekleniyor.   

TEM'DE BAYRAM YOĞUNLUĞU

Trafiğe yakalanmamak için sabahın erken saatlerinden itibaren yola çıkanlar, TEM’inAnkara yönünde de yoğunluğa yol açtı. TEM’in Abant, Bolu, Yeniçağa ve Gerede kesimlerinde görülen yoğunluk, zaman zaman maddi hasarlı kazaların da meydana gelmesiyle arttı. Uzun araç konvoyları oluşurken trafik bazen durma noktasına geldi.

Kaza yapan araçların kaldırılmasından sonra trafik akışı devam etti. Güzergahta aralıklarla trafik yoğunluğu yaşansa da ciddi aksaklık meydana gelmedi. Bayram tatili için yollara düşen tatilciler yol kenarlarındaki tesisleri de doldurdu. Tesislerin otoparklarında yoğunluk nedeniyle araçların park edebileceği alan kalmadı.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri ise bayram yoğunluğu nedeniyle güzergahlarda denetimlerini arttırdı.

TEPKİ GÖSTERDİLER 

TEM otoyolu Kurtköy mevkiinde trafikte bekleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. TEM Otoyolu Kurtköy mevkiinde oluşan trafik sürücülere zor anlar yaşattı. İzmit yönüne gitmek isteyen vatandaşlar uzun araç kuyruğu karşısında tepkilerini dile getirdi. Trafikte kalan bir sürücü, "İki saattir yoldayım. Çamlıca gişelerden Kurtköy'e iki saatte geldim. Bayram trafiği erken başladı" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.