DEAŞ restoran bastı!

DEAŞ restoran bastı!
DEAŞ'ın üstlendiği terör saldırısı Bangladeş'in başkenti Dakka'da meydana geldi. Teröristler bir restoranda en az 20 kişiyi rehin alarak polisle çatıştı, 2 polis öldü.

Yetkililer, büyükelçilik binalarının da yer aldığıgülşen bölgesindeki Holey Artisan Bakery adlı restorana saldırı düzenleyen 8-9 kişiyle polis arasındaki çatışmada biri sivil 26 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yaralananlardan 10'unun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Polis yetkilileri, bir polisin çatışmanın olduğu yerde, diğer polisin de hastaneye götürülürken yaşamını yitirdiğini kaydetti.

"The Daily Star" gazetesi, diplomatik kaynaklara dayandırarak geçtiğihaberinde restoranda 20 ila 30 kişi bulunduğunu, bunlardan bazılarının yabancı olduğunu yazdı.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Merkezi ABD'de bulunan SITE İstihbarat Grubu, DAEŞ'e yakınlığıyla bilinen Amaq haber ajansının "Saldırıyı DAEŞ komandoları düzenledi" ifadeleri kullandığını duyurdu.

SALDIRGANLARIN 6'SI ÖLDÜRÜLDÜ

Bangladeş'in başkenti Dakka'daki diplomatik bölgede bir restoranda yaklaşık 35 kişiyi rehin alan saldırganlardan 6'sının öldürüldüğü bildirildi.

REHİNELER KURTARILDI

Polis yetkilileri, yüzlerce güvenlik görevlisi ve zırhlı araçların katılımıyla bütün gece devam eden operasyonda 13 rehinenin kurtarıldığını açıkladı.

Özel Kuvvetler'den Albay Tuhin Muhammed Masu, "6 saldırgan öldürüldü ve bina temizlendi. Ancak operasyon devam ediyor. Yaklaşık 35 kişi rehin alındı. Bunlardan 20 kadarı yabancı uyruklu. Kurtarılan rehineler arasında bir Japon ve iki Sri Lankalı bulunuyor. Japon rehine, yaralandığı için hastanede tedavi altına alındı." dedi.

Masu, diğer rehineler arasında da yaralananlar olduğunu belirtti ancak ayrıntı vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.