Çoban Mahir Robert’li oldu

Çoban Mahir Robert’li oldu
TEOG sınavının şampiyonlarından biri olan 14 yaşındaki Mahir Gündoğdu, Amerikan Robert Lisesi’nin yatılı ve tam burslu öğrencisi oldu.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarının şampiyonlarından olan Mahir Gündoğdu Robert Lisesinde tam burslu ve yatılı okuyacak. 

Mahir, hem puanı hem de ücreti ile Türkiye’nin gözde okullarından biri olan Robert’in yatılı ve tam burslu öğrencisi oldu.

YAŞAM ŞARTLARIMIZ AĞIR

Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’nde Yemişdere Köyü’nden taşımalı eğitimle her gün Payamdüzü Ortaokulu’na gidip gelen ve her boş anında da ailesinin yardımına koşan 14 yaşındaki Mahir’in öyküsü hem azmin hem de zorlukların içinden çıkan bir başarıyı anlatıyor. 

Yaşam şartlarının ağır olduğunu ama ailesinin kendisine sürekli destek olduğunu belirten Mahir, ailesine destek olmak için her gün okul çıkışı hayvanları otlatmaya götürdüğünü, bu sırada da yanında okul kitaplarını götürerek boş vaktini değerlendirdiğini belirtti.

KİTAP OKUMAYI ÇOK SEVİYORUM

Kitap okumayı çok sevdiği ifade eden Mahir, TEOG sınavındaki başarısınıda buna bağlıyor. Günde yalnızca 2 saat ders çalıştığını, geri kalan tüm vaktini ise kitap okuyarak geçirdiğini de belirtiyor.

HEDEFİM TIP YA DA MÜHENDİSLİK

Henüz hedef koymanın erken olduğunu düşünse de Mahir yine de gönlünden Doktor ya da Mühendis olmanın geçtiğini de belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.