Bir yanda yas bir yanda eğlence

Bir yanda yas bir yanda eğlence
Osmangazi Köprüsü’nün açılışından sonra bir kısım vatandaşın sevinçten göbek atışları havalimanı saldırısında ölenlerin yası tutulurken bu kadar da olmaz dedirtti.

44 kişinin öldüğü, 200 kişinin yaralandığı Atatürk Havaalanı’ndaki terör saldırısının üzerinde daha birkaç gün geçmişken, ülke olarak yasta olmamız gerekirken, acılarımız hala tazeyken Osmangazi Köprüsü’nün açılışında düğün havasında göbek atan vatandaşların halleri tepki çekti.

Ülkenin bir tarafında yas varken çokta uzak olmayan diğer bir tarafında göbek atılıyor olması; kan ve gözyaşını artık kanıksamış, birbirinin acısına duyarsız bir toplum haline geldiğimizi gösteriyor.

Halbuki aynı anda Avrupa kupasında oynanan maçlar öncesinde İstanbul’daki terör saldırısı için yapılan saygı duruşları ekranlara yansıyordu. Dünya bile ‘pray for İstanbul’ diyerek acılara ses vermeye çalışırken göbek atarak eğlenen Müslüman Türk vatandaşı görüntüleri “Bari yalandan da olsa yas tutaydınız..." dedirtiyor.

‘Bir grup kendini bilmez insan ya da münferit bir olay’ deyip geçin diyenler olabilir ama bu görüntüler ne halde olduğumuzun bir resmidir ve acilen birşeylerin yapılması gerektiğinin...

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.