Yazıcıoğlu'nun ağabeyi sitem etti!

Yazıcıoğlu'nun ağabeyi sitem etti!
Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazada takipsizlik kararı verilmesinin ardından Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu karara tepki gösteri.

“Ülkede hukuk, adalet yok. Türk adaletinin ne duruma düştüğünün en iyi örneğidir bu karar” diyerek tepki gösteren
 Muhsin Yazıcıoğlu’nun abisi Yusuf Yazıcıoğlu açıklamalarda bulundu

‘İNSAN HUKUK ADINA ÜZÜLÜYOR’

Bu kadar şaibeye rağmen takipsizlik kararının çıkmasının çok tuhaf bir karar olduğunu vurgulayan ağabey Yusuf Yazıcıoğlu, “Ülkede hukuk, adalet var mı ki? Adalet denilen bir şey var mı? Hukuk denilen bir şey yok. Türk adaletinin ne duruma düştüğünün örnekleri bu karar. Birileri emrediyor birileri bu emri tutuyor. Mahkemenin kendi kararı değil bu. Birilerinin vermiş olduğu kararı mahkeme uyguluyor. Bu karar bizi çok üzdü. İnsan hukuk adına adalet adına da üzülüyor. Bu memleket bizim memleketimiz. Bugün bana yarın sana. Bu adalet herkese lazım” dedi.

baylyksyz-5_kopya_27.jpg

‘BASINA DA SİTEMLİYİZ’

Basına da sitemde bulunan ağabey Yazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda basın bir şey yazmıyor. Soru soruluyorlar cevaplıyoruz ama yazmıyorlar. Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkasında durup bir iki çift yazı yazılmıyor. Geçenlerde bir kanaldan geldiler. Küçük bir eleştiri yaptım. ‘Abi sen bizi kovdurtacak mısın?’ diyerek haberi yayınlamadılar. Sitemimiz sırf adalete değil basına da sitemliyiz. Herkes birinin peşine takılmış gidiyor. Birileri doyuruyor birileri yazıyor. Böyle bir basın var. Televizyonları, gazeteleri görüyoruz. Kamplaşmış gidiyor. Biz söylesek ne yazar.”  BBP’liler kararı protesto etti Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili verilen takipsizlik kararı BBP teşkilatları ve Alperen Ocakları tarafından birçok ilde, adliyeler önünde protesto edildi. BBP’nin İstanbul İl Başkanlığı da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı ve Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı önlerinde protesto gösterileri düzenledi.

 

baylyksyz-4_kopya_28.jpg Çağlayan Adliyesi’nde yapılan protestoda konuşan BBP İstanbul İl Başkan Vekili Erol Hacı Gül, “Olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki kuvvetli şüphelerin üzeri karartılarak ve şüpheliler aklanarak dava dosyası hakkında takipsizlik kararı verildi” dedi. Açıklamanın ardından Yazıcıoğlu’nun fotoğrafının yer aldığı siyah çelengi adliye önüne bırakmak isteyen partililere polis izin vermedi. Partililer de çelengi adliye önündeki bariyerlerin önüne bıraktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.