Rusya suçluların cezalandırılmasını istiyor

Rusya suçluların cezalandırılmasını istiyor
Rusya ile Türkiye arasında ilişkilerin düzelmesinin ardından Rusya'nın istekleri bitmek bilmiyor. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, ilişkilerin tamamen düzelebilmesi için Ankara'nın düşürülen uçak için tazminat ödemesi gerektiğini söyledi.

Andrey Karlov, Rus yaptığı açıklamada, "(Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Vladimiroviç (Putin) ilişkilerin düzelmesi için ne beklediğimizi açıkça belirtmişti: Özür, suçluların cezalandırılması ve tazminat. Birincisi gerçekleşti. Sıra, ikinci ve üçüncüde" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım daha önce, Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak gerekirse Rusya'ya tazminat ödenebileceğini söylemişti.

24 Kasım 2015'te Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle, Türk savaş uçakları tarafından düşürülen Rus Su-24 tipi savaş uçağının pilotu paraşütle atladıktan sonra Suriye tarafındaki savaşçılar tarafından öldürülmüştü.

Pilotu vurduğu iddia edilen Alparslan Çelik halen yargılanıyor.

"Harp silahı taşımak" suçlamasıyla karşı karşıya olan Çelik, Putin'e mektup gönderdildiğinin açıklandığı gün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Charter uçuşlar başlıyor

Bu arada Rusya, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek üzere attığı adımlara bugün yenilerini ekledi.

Kremlin bu hafta başında Rus tur operatörlerine koyduğu Türkiye yasağını kaldırmıştı.

Rus haber ajansı TASS, Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın bugün de Türkiye'ye charter uçuşların yeniden başlaması kararını uygulamaya başladığını bildirdi.

Putin, uçuşların yeniden başlatılması için hükümete talimat vermişti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türkiye vatandaşlarının Rusya'yı yeniden bir ay süreyle vizesiz seyahat edebilmesi uygulamasına dönüş için ise acele etmeye gerek olmadığını söyledi.

Karlov, "Bu konuda aceleci olmayalım. Başkanımız tarafından alınan kararın uygulanmasında birçok şeyi düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.