Bağışlanan organı havayolu şirketi uçağa almadı

Bağışlanan organı havayolu şirketi uçağa almadı
Samsun’da bağışlanan organı Gaziantep’teki bir hastaya ulaştırmak için havaalanına giden yetkililer özel bir havayolu şirketinin engeline takıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi’nde yatan bir hastanın organlarının bağışlanması üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından tespiti yapılan Gaziantep’teki bir hastaya bir böbreğin gönderilmesi kararlaştırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi görevlileri organı Samsun-Çarşamba Havaalanı'na götürdü. Organı en erken şekilde Ankara aktarmalı göndermek isteyen görevliler özel hava yolu şirketi görevlilerinden olumsuz cevap aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, "OMÜ Tıp Fakültesi'nde beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızın organlarının bağışlanması üzerine bu organlardan biri Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesi'nde yatmakta olan bir hastaya gönderildi. Hastanın bir böbreği OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bir hastaya nakledildi. Diğer böbreği ise bakanlığımızın testleri sonucu Gaziantep'te bekleyen uygun bir hastaya göndermek üzerine Çarşamba Havaalanı'na gittik. Organı ivedi bir şekilde göndermek için en erken uçuşa baktık. Burada özel bir havayolu şirketi yetkililerine organı vermek istedik fakat bize organı alamayacaklarını söylediler. İnsan hayatının söz konusu olduğu bir yerde böyle bir durumla karşılaşmak bizi oldukça üzdü. Daha sonra organı Türk Hava Yolları uçağına verdik. Fakat organ beş saat gecikmeli bir şekilde Gaziantep'e ulaşacak. Bu özel havayolu şirketi organı almayı kabul etseydi Ankara aktarmalı gidecekti. Şimdi ise organı THY uçağıyla İstanbul’a gönderdik. Oradan da saat 18.00’de Gaziantep’e gönderilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.