Almanya'da eyalet iftarında şarap ikramı yapıldı

Almanya'da eyalet iftarında şarap ikramı yapıldı
Yeşiller Partili Baden Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann, iftar davetinde şarap ikram etti.

Soykırım yalanının Almanya’daki mimarı Yeşiller Partisi, büyük bir saygısızlığa imza attı. Yeşiller Partili Baden Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann, iftar davetinde şarap ikram etti. Bununla da yetinmeyen Başbakan, din görevlilerinin Türkiye’den gönderilmesine son verilmesini istedi.

ŞARAP SERVİSİ YAPTI

İçindeki nefreti atamayan Başbakan, ifade özgürlüklerini kullanıp sözde Ermeni soykırımı tasarısına ‘evet’ oyu veren Türk kökenli vekillere tepki gösterenlerin ülkeden gönderilmesini istedi. Bu açıklamaları bir iftar davetinde yapan Başbakan, saygısız olarak nitelendirildi. Gönderdiği davetiyede Ramazan dolayısıyla iftar yemeği vereceğini ifade eden Baden Württemberg Eyaleti Başbakanı Kretschmann, şarap servisi yaptırmakla bir hassasiyeti hiçe saydı. Şarap servisi yapılmasına şaşıran davetliler, Kretschmann’ın saygısızlığına saygısızlıkla karşılık vermedi ve iftarı terk etmedi.

 

KİNİNİ KUSTU

Önce İslam’da reformasyon yapılması çağrısında bulunan Kretschmann, iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a isim vermeden sert eleştiriler yöneltti. Bu sırada Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı ile Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol ve Muavin Konsolos Şeref Karafellik, başka programları olduğu gerekçesiyle konuşmanın ardından yemeğe katılmadan salondan ayrıldı.

“UYARIDA DA BULUNDUK”

DİTİB Baden Württemberg Eyalet Başkanı Erdinç Altuntaş, “İftarda şarap ikram edileceğinden haberimiz yoktu. İftar saati geldiğinde Başbakanlık Danışmanı isteyenlere şarap da ikram edileceğini söyledi. Bunun üzerine yanına giderek şarap ikramının uygun olmadığını söyledik. Cevabı, “Burası Almanya, demokratik bir ülke, isteyen istediğini içebilir. Buna kısıtlama getiremeyiz. Aramızda Müslüman olmayan konuklar da var. Onlara ikram ediyoruz’ oldu” dedi. Morallerinin bozulduğunu belirten Altuntaş, “Dini bir cemaati temsil ediyoruz. Bu sorunu Başbakan’a iletmenin daha doğru olacağını düşünüp kalmaya karar verdik” dedi.

 

"ŞARAP MENÜDE OLMAYABİLİRDİ"

Skandal iftar programına katılan ve Sabah’a açıklamada bulunan Baden Württemberg Eyaleti Meclis Başkanı Muhterem Aras, "Organizeden, protokolden, menüden haberim yok. Şarap böyle bir günde iftarda olmayabilirdi. Siyasi konuşmaya gelince. Federal Meclis’teki Ermeni “soykırım” kararı sonrası Türk kökenli milletvekilleri, Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra sosyal medyada tehdit edildi. Polis korumasıyla dolaşıyorlar. Bu, demokrat bir ülkede olmaması gereken bir durum” dedi.

KİMLER KATILDI?

Stuttgart Yeni Saray’da verilen iftar yemeğine Eyaletin Meclis Başkanı Muhterem Aras, Uyum ve Sosyal Bakanı Manne Lucha, bakanlık temsilcileri, Stuttgart ve Karlsruhe Başkonsolosları Ahmet Akıntı ve Cem Örnekol, DİTİB Eyalet Başkanı Erdinç Altuntaş, Türk Toplumu (TGD) Başkanı Gökay Sofuoğlu, SPD Eyalet Başkanı Dr. Nils Schimed ve eşi Tülay Schmid, kilise ve dini cemaat temsilcileriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

[Almanya'da eyalet iftarında şarap ikramı yapıldı] Yeşiller Partisi'nden Cem Özdemir de sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarını Alman Meclisi'ne sunarak, tasarının kabul edilmesini sağlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.