Clinton FBI'a ifade verdi

Clinton FBI'a ifade verdi
ABD Başkanı adayı Hillary Clinton'ın FBI'a ifade verdiği öğrenildi.

 

ABD’de Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton, dışişleri bakanı olduğu dönemde resmi elektronik posta adresi yerine kişisel hesabını kullanmasıyla ilgili Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) ifadeverdi.

Hillary Clinton’ın kampanya ekibinden yapılan açıklamada, FBI’ın başkent Washington’daki merkezinde yapılan görüşmenin yaklaşık 3,5 saat sürdüğü belirtildi. Kampanya sözcüsü Nick Merrill tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Clinton, bakan olduğu dönemdeki elektronik postaları ile alakalı bu sabah gönüllü olarak ifade verdi.” denildi.

Adalet Bakanlığının, yazışmalarında özel elektronik posta adresi kullanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı sonuca ulaştırması için Clinton’ın ifade vermekten memnuniyet duyduğunu aktaran Merrill, Clinton’ın, soruşturmanın devam etmesinden dolayı ifadesine ilişkin daha fazla paylaşımda bulunmayacağını kaydetti.

Elektronik posta skandalı Clinton’ın uzun süredir başını ağrıtırken, eski ABD Başkanı olan eşi Bill Clinton’ın, Adalet Bakanı Loretta Lynch ile hafta başında Arizona eyaletinde bir görüşme yapması ülkede tartışmalara neden olmuştu. Lynch, görüşmede FBI soruşturmasının gündeme gelmediğini açıklamıştı.

FBI, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın 2009-2013 yıllarını kapsayan bakanlığı döneminde resmi yazışmaları kendi özel hesabından yaptığı gerekçesiyle Ağustos 2015’te soruşturma başlatmıştı. Bu yazışmalarda herhangi bir güvenlik açığı olup olmadığı araştırılırken, Clinton, yazdığı ve özel sunucularında tutulan elektronik posta iletilerini 55 bin sayfalık döküm halinde incelenmek üzere yetkililere teslim etmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Clinton’ın yazışmalarını belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşmıştı. Bakanlık, yazışmaların 150 kadarının gizlilik derecesine sahip yazışmaları içerdiğini bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.