Diyarbakır'da terör operasyonu

Diyarbakır'da terör operasyonu
Diyarbakır Lice'deki operasyonda, teröristlerce bombalı saldırıda kullanılacağı tahmin edilen 22 lüks sınıf araç ele geçirildi.

 

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde, 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit JandarmaTeğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sürüyor.

UYUŞTURUCU OPERASYONLARININ SONUNA GELİNDİ

Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensuplarınca kullanılan sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve örgütün en büyük finans kaynağı olan uyuşturucunun ekim alanlarını imha etmek amacıyla başlatılan ve başarıyla yürütülen operasyonda sona gelindi.

BOMBALI SALDIRILARDA KULLANILACAK 22 ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Bu kapsamda, bölücü terör örgütü mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks çeşitli markalarda 22 araç bulunarak güvenli noktaya çekildi. Söz konusu araçlardan beyaz renkli bir cipin, güvenlik güçlerini aldatmak için siyah renkle kaplatıldığı tespit edildi.

Ayrıca, güvenlik güçlerinin dikkati olası birçok bombalı saldırının da önüne geçti. Operasyonda 10 günde 19 bin 255 kilogram patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildiği bildirildi.

62 MİLYON KÖK HİNT KENEVİRİ İMHA EDİLDİ

Operasyonda bugüne kadar 62 milyon 584 bin 15 kök Hint keneviri, 5 bin 89 kilogram toz esrar ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar imha edildi.

İmha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.