İşitme engelliler milli takımı dünya şampiyonu

İşitme engelliler milli takımı dünya şampiyonu
İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası finalinde milli takım, Almanya'yı uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Kupa ve madalyalarını Uluslararası İşitme Engelliler Olimpiyat Komitesinin Rus başkanı Valery Nikitich Rukhledev'in elinden alan ay-yıldızlılar, elde ettikleri başarıyı coşkuyla kutladı.

"İNŞALLAH OLİMPİYATLARI DA KAZANIRIZ"

Kupa töreni sonrasında AA muhabirine konuşan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, kazanılan başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "1,5 yıldır federasyonda başkanlık görevini yapıyorum. Geçen yıl Avrupa şampiyonu olduk. Bir basamak yükseldik. Şimdi dünya şampiyonu olduk. İnşallah seneye Samsun'da yapılacak olimpiyatları da kazanırız." dedi.

Sporcularının çok mutlu olduğunu belirten Kihtir, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, spor bakanımızın destekleriyle bu başarıyı elde ettik. Bu kupayı onlara hediye ediyoruz. A Milli Futbol Takımımız Fransa'da başarısız oldu ama biz burada bu başarıyı elde ettik. Kupamızı ve madalyalarımızı devletimize, milletimize hediye ediyoruz." diye konuştu.

"ÜNVANIMIZI KORUDUK"

Milli takıma tarihindeki ikinci dünya şampiyonluğunu yaşatan teknik direktör Ali Metin ise"Geçen sene de Avrupa şampiyonuyduk. Buraya gelirken amacımız unvanımızı korumaktı. Hem grubumuzda hem çeyrek finalde hem de yarı finalde hakikaten zorlu maçlar geçirdik. İyi maçlar oynadık ama buradaki en kötü şey sahalardı." ifadelerini kullandı. 

Kötü zemine karşın şampiyona boyunca iyi futbol oynadıklarını anlatan Metin, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporcuların hepsinin eline ayağına sağlık."değerlendirmesinde bulundu.

"ALMANYA'DAN RÖVANŞI ALDIK"

Finalde Almanya karşısında bir gol atıp, bir de asist yapan takım kaptanlarından Mehmet Sert, kendi performansının önemli olmadığını belirterek, "Gol atmam, asist yapmam önemli değil. Önemli olan vatanımız, bayrağımız, Türkiyemiz için şampiyonluktu. 2008 Dünya Şampiyonası'nda yine Almanya ile final oynamıştık. Orada kaybedip, ikinci olmuştuk. Rövanşı almış olduk. Bu şampiyonluk bize moral kazandırdı, çünkü seneye olimpiyatlara katılacağız. Devletimizin de desteğini bekliyoruz." şeklinde görüş bildirdi. 

Sakatlığı sebebiyle maçta görev alamayan takımın birinci kaptanı Soner Balcı ise şampiyona öncesi çok çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Buraya gelmeden önce 4 kamp yaptık. Bende bir sakatlık oluştu. Önemli olan vatanımız, milletimiz. Kazanmaya yüzde 100 inanmıştık. Bu, 2012'den sonra ikinci dünya şampiyonluğumuz. Seneye düzenlenecek olimpiyatları bekliyoruz. İnşallah Türkiye'de olimpiyat şampiyonluğunu da alıp vatanımıza milletimize onu da armağan ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.