Şırnak’ta kaçak trafo operasyonu

Şırnak’ta kaçak trafo operasyonu
Şırnak Silopi'de tespit edilen 43 kaçak trafo, jandarma ekipleri tarafından bölgede alınan güvenlik önlemleri ile devre dışı bırakıldı.

Dicle Elektrik Dağıtım, kayıt dışı elektrikle mücadeleye, sorumluluk bölgesinde süren operasyonlara rağmen aralıksız biçimde devam ediyor. Enerji şirketine bağlı kaçak ile mücadele ekipleri, son olarak Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Çiftlik köyünde tarımsal sulamada kayıt dışı kullanılan 43 adet kaçak elektrik trafosu belirledi. Dicle Elektrik Dağıtım görevlileri, öncelikle trafo sahibi çiftçilere kullandıkları elektriği kayıt altına almaları için sayaç taktırmalarını, bu sayede kullandıkları elektrikte ciddi indirim imkanı sağlayan kampanyaya dahil olmalarını istedi. Ancak, birçok kez yenilenen bu çağrılara çiftçilerden bir türlü olumlu yanıt gelmedi.

KAÇAK TRAFOLAR İÇİN TOPLATMA KARARI

İl genelinde tarımsal sulama kampanyası çerçevesinde anlaşma sağlanarak 326 tarımsal sulama trafosuna sayaç takan ve bunları kayıt altına alan Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürlüğü, diğer müşterileri için kötü örnek teşkil eden ve bedeli tüm vatandaşlar tarafından ödenen kayıt dışı kullanıma son vermek için söz konusu 43 kaçak trafoya müdahale etme kararı aldı. Alınan karar üzerine şirket avukatları zaman geçirmeden Silopi Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, kaçak trafoları kullananlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, başvuru üzerine kayıt dışı trafolara el konulması yönünde karar verdi.

OPERASYON SABAH SAAT .4.00'TE BAŞLADI

Savcılığın toplatma kararı üzerine Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, gerekli müdahalede bulunmak üzere hazırlıklara başladı. Bu arada, trafoların toplanması sırasında yaşanabilecek olayların önlenebilmesi ve güvenliğin sağlanabilmesi için İlçe Jandarma Komutanlığı’na da gerekli başvuruda bulunuldu. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra ekipler sabah saat 04.00’da Çiftlik köyüne doğru yola koyuldu. Güvenliği sağlamakla görevli 100 kadar jandarma ise, kobra tipi zırhlı araçlar ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile ekiplere refakat etti. Alınan güvenlik önlemleri arasında trafolara enerji sağlayan tüm iletkenler ekipler tarafından kısa sürede bağlantı yerlerinden kesilerek toplandı. Böylece kaçak trafolara elektrik enerjisi gitmesi engellenmiş oldu.

ÇİFTÇİLER SAYAÇ TAKTIRMAK İÇİN BAŞVURDU

Silopi’de gerçekleştirilen trafo operasyonunun ardından enerjileri kesilen birçok çiftçinin, Dicle Elektrik Dağıtıma başvuruda bulunarak, Tarımsal Sulama Kampanyası’ndan yararlanarak sayaç taktırmak istediği bildirildi. Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğü yetkilileri, başvuruda bulunan çiftçilerin kullandığı trafolara sayaç takmak suretiyle indirimli elektrik kullanma imkanından yararlanacakları kampanyaya dahil edildiklerini kaydetti. Yetkililer, kayıt dışı trafolar ile kullanılan kaçak elektriğin bedelinin ülke genelindeki herkesin cebinden çıktığını hatırlatırken ’Kaçak elektrik kullanmayın’’ çağrısını yineledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.