Türkiye Dünya ikincisi oldu!

Türkiye Dünya ikincisi oldu!
Erkekler 17 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası'nın finalinde ABD'ye 96-56 yenilen Türkiye, organizasyonu ikinci sırada tamamladı.

İspanya'da düzenlenen Erkekler 17 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası'nın finalinde ABD'ye 96-56 yenilen Türkiye, organizasyonu ikinci sırada tamamladı. 

Zaragoza şehrinde gerçekleştirilen şampiyonanın finalinde 17 Yaş Altı Milli Takımı, ABD karşısında düşük yüzdeyle şut attı. İlk periyodu 25-10 geride tamamlayan ay-yıldızlı ekip, devre sonunda soyunma odasına da 50-20 geride gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında farkı kapatmaya çalışan milli takımın çabaları sonuç vermedi. Son periyoda 73-36 geride giren milliler, salondan 96-56 yenik ayrıldı.

ABD altın madalyanın sahibi olurken, Türkiye ise gümüş madalyada kaldı.

ABD'nin takım kaptanı Gary Trent 17 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Milli takımda ise Ragıp Berke Atar 13 sayı ve 8 ribauntla oynadı.

Öte yandan final maçını, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel de tribünden izledi.

Şampiyonadaki üçüncülük maçında ev sahibi İspanya'yı 81-63 yenen Litvanya ise bronz madalya elde etti.

"Böylesine iyi bir organizasyonu ikinci olarak bitirmek güzel"

Türk basketbolunun en önemli başarılarından birine imza atan 17 Yaş Altı Erkek Milli Basketbol Takımı'nın Başantrenörü İsmail Fatih Elbaş, madalya töreninden sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada ABD gibi basketbolda gerçekten çok ilerde bir ülke ile finalde oynamanın takım için çok iyi bir tecrübe olduğunu belirterek "Böylesine iyi bir organizasyonu ikinci olarak bitirmek güzel. Bundan dolayı da mutluyuz." dedi. 

TBF Erkek Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Nihat İziç de "İlk defa böyle bir turnuvaya katılıyoruz ve final maçına kadar çocuklar çok başarılı mücadele verdiler. Açıkçası bu neticeyi beklemiyordum. Çok mutluyum. Takım olmanın ne demek ve ne kadar önemli olduğunu burada bu çocuklar gösterdi." diye konuştu.

Öte yandan, takıma destek vermek ABD ve Türkiye arasında oynanan final maçını izlemeye Zaragoza'ya gelen FIBA Avrupa Başkanı ve TBF Onursal Başkanı Turgay Demirel de şunları kaydetti:

"Başta Nihat İziç olmak üzere, tüm kadroyu ve oyuncuları gönülden tebrik ediyorum. Türkiye basketbolu alt yapılarda çok iyi sonuçlar alıyor. Bu da onun bir örneği oldu. Amerika ile final oynamaları ve gelecek nesillerin bu kadar başarılı olması beni de gururlandırıyor. İnşallah önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı madalya alır." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.