Güneş, kum, deniz; bayram dediğiniz!

Güneş, kum, deniz; bayram dediğiniz!
Yaz aylarına denk gelen bayramlar İslami kimliğinden uzak; deniz, kum, güneş üçgeninde tatil atmosferinde geçiriliyor.

Bayramlar dinimiz açısından, akraba ziyaretlerinin yapıldığı, hasta, yaşlı, kimsesiz ve yoksulların sevindirildiği günlerken artık tatil ve eğlence fırsatı olarak görülüyor. Medyada yer alan reklamlar; bayramlar sadece tatil yapmak için midir? sorusunu sorduruyor.

Dinden uzaklaşılması ve değişen değer yargıları ile birlikte bayramlar tatil için bir fırsat olarak görülürken artık güneş, kum ve deniz, akraba, dost ziyaretlerine, yaşlı ve yoksulları sevindirmeye tercih ediliyor.

Televizyon, internet ve gazetelerde sürekli tekrarlanan yüzlerce seçenek ve ‘bayrama özel tatil’ fırsatı reklamlarıyla vatandaş banka ve tatil firmalarının tuzağına düşürülüyor. Bayrama özel krediler ve bayrama özel tatil fırsatlarıyla vatandaş soyup soğana çeviriliyor.

BOL SEÇENEKLİ BAYRAM TATİLİ FIRSATLARI

Son zamanlarda moda haline gelen bayramı tatilde, denizin ve güneşin tadını çıkartarak geçirmek isteyenler için seçenekler de oldukça fazla. Kültür tatilinden eğlence ya da doğa tatiline kadar birçok seçenekle hem yurt içi hem de yurtdışı tatil cazip hale getiriliyor.

YUNAN ADALARINDA BAYRAMLAŞACAK KİMİMİZ VAR?

Bayram tatili turlarına, ‘Şeker Bayramı vizesiz tropik adalar turları’da dahil edilerek tatile çıkma hevesi daha da kamçılanıyor. Peki, Yunan adalarında bayramlaşacak kimimiz var? Maldivler’deki halamızı mı ziyaret edeceğiz? Seyşeller’deki dayımızın elini mi öpeceğiz? Yada Bali’deki kimsesiz ve yoksullarla bir bayram mı geçireceğiz? soruları kimsenin aklına bile gelmiyor.

İDRAKTEN YOKSUN BAYRAMLAR

Ramazan’da Allah’ın emrini yerine getiren birey, bayramı da aynı hassasiyetle geçirmeli iken muhafazakarından modernine kadar toplumun her kesimine hitap eden kampanyalarla insanlar bayramda tatile özendiriliyor. Bayramlar akraba, komşu ziyaretleri ile hasta, yaşlı, kimsesiz ve yoksulların sevindirildiği böylece toplum olarak kaynaşıldığı günler iken bayramda herkes tatilde olduğundan telefonda kutlanan bayramlar ile toplum sadece kendini düşünen, bencilleşen ve yalnızlaşan bireyler haline getiriliyor. Böylece toplum içine kapanırken, bireyler ise daha da yalnızlaşıyor.

Artık İslami kesimin bile denize girmeyi, güneşlenmeyi olmazsa olmazlardan gördüğü, tatil için İslami(!) otel ve plajları kolladığı bir zamanda aslında birbirinden kopan aile, akraba bağları ile toplumu ayakta tutan değerler dinamitleniyor.

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum