Türkiye'de eylem için 150 canlı bomba eğitildi!

Türkiye'de eylem için 150 canlı bomba eğitildi!
Türkiye’de eylem yapması için 150 kişi canlı bomba olarak IŞİD'in sözde Gaziantep emiri Yunus Durmaz’ tarafından eğitildiği ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı IŞİD'in sözde Gaziantep emiri Yunus Durmaz’ tarafından  Türkiye’de eylem yapacak 150 kişi canlı bomba, bomba ve silah konularında eğittiği Ankara’daki gar saldırısıyla ilgili düzenlenen iddianamesinde  yer aldı. İddianamede yer alan diğer ayrıntılar şu şekilde, "Ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisine saldırı yapacak eylemci olduğu iddia edilen ve canlı bomba olarak aranan Savaş Yıldız’ın, yakalanacağını anlayınca kendini patlatarak ölen IŞİD’in sözde Gaziantep emiri Yunus Durmaz’dan maaş aldığı, Suriye’de IŞİD’in canlı bomba eylemcisi olarak kullanacağı eylemcilerin başlarında sorumlu olarak durduğu kaydedildi. "

Durmaz’ın IŞİD adına Türkiye’de eylem yapacak 150 kişiyi eğittiği (canlı bomba, bomba ve silah), bu kişilerin çoğunun Suriye’deki çatışma bölgesine gidip geldiği, örgütün hücre evlerinde kaldıkları belirtildi.

ÖRGÜTTEN AYLIK ÖDEME

Durmaz’ın IŞİD’in Suriye’deki komuta merkezinden aylık 50 bin ile 100 bin dolar aldığı, harcamaları da tek tek yazdığı belirlendi. Durmaz’ın, IŞİD’in Gaziantep’teki hücresindeki elemanlarından örgüt adına keşif ve istihbarat çalışması yapanları maaşa bağladığı ve 120 ile 690 dolar arasında ödeme yaptığı iddianamede yer aldı. 

Durmaz’ın Ankara Gar saldırısında kendini patlatan Ubeyde kod adlı Yunus Emre Alagöz’e de 120 dolar verdiği listede yer alırken, maaş ödemesinin yanı sıra, eş ve çocuk yardımı, elektrik-su gideri, kira giderlerinin de listesinin tutulduğu kaydedildi. 

Durmaz’ın gider tablosunda sayıları 40 ila 73 kişi olan IŞİD militanlarına ayda toplam 25 bin dolar maaş ödediği belirtildi.

ANTEP’İ İŞGAL PLANI

Durmaz’ın bilgisayarında ele geçirilen belgelerde IŞİD’in Suriye’deki emirinin Gaziantep’i işgal etmeyi planladığı, Durmaz’ın da buna karşın gönderdiği cevapta şunları yazdığı belirtildi: “3 ayda 400 kardeşi ve bununla beraber askeri malzemenin buraya yığılması Allah’ın kolaylaştırması müstesna zor şeyhim. Buraya önce işi olan çalışacak olan kardeşlerin gönderilmesi amel (canlı bomba eylemi) gününe kadar evinde oturacak olan Türklerin gönderilmemesi, evler açarak kardeşleri buralarda barındırmamız, ya da ailelerin amele (eylem) yakın zamanda getirtilmesi. 

Gelen ailelerin burada ailesiyle görüşmemesi ve telefon kullanmaması, gelecek olan kardeşlere ‘halkın içinde nasıl kamufle olunur’ öğretilmesi, en önemlisi askeri malzeme temini edenlerin dikkatli olması ve sayılarının çogaltılması, birine bir şey olduğunda diğerinin devam edeceği şekilde yapılandırılması, 5 yıl içinde Turkiye’de askerlik yapmış kardeşlerden askerlik bölgesi hakkında bilgi alınması, ardından Antep’e amel yapılması. TC’nin halkı dünyaya ve hevasına düşkün hale geldi. Bunları en sert şekilde vurup sindirmesek halkdan gelecek şerri def etmek zor olabilir. Bu yüzden kolluk kuvvetlerini vurup halkı sindirmek gerekir. Allah’a yemin olsun bu kavmin tagutları ellerimizle helak olacak.”

KEŞİF İÇİN 4200 DOLAR

İDDİANAMEDE yer alan Durmaz’ın notlarında, Antalya tarassut (keşif) gideri olarak 4 bin 200 dolar, Antep için ise 375 dolar harcandığı belirtilerek özetle şöyle deniliyor: “Şeyhim Antalya’daki amel için (eylem) avam (halk) varsa yapmasın demişsin ya gelenler hep TC’nin zengin ve tagutların çocukları, akrabaları ve yabancı turistler de var. Bunlar avam sayılmaz ki. İstanbul, Adana, Ankara ve Mersin’de tarassut (keşif) yapacak ve bize orda kalacak ev ayarlayacak kardeşler lazım. Şeyhim ben geçen ay 13 bin kusur nitriyat (para) harcadım, bana 10 bin nitriyat yollamışsın, neden harcadığım nitriyat gönderilmiyor. Biz bugüne kadar 10 amel (eylem) yaptık. Allah bizi 4 tanesinde başarılı kıldı. Başarıya ulaşmayan amel, amel değil mi.” 

Yunus Durmaz’ın, Suriye’deki IŞİD emirine gönderdiği bilgi notlarında, Antalya ve İstanbul’da büyük saldırı planlandığı, bu amaç doğrultusunda her iki ilde keşif yapıldığı belirlendi. IŞİD’in Türkiye’ye konuşlandırılan NATO patriot üslerine de saldırı planladığı, Yunus Durmaz’ın bununla ilgili Adana, Kahramanmaraş ve İskenderun’da keşif yaptığı da iddianamede vurgulandı. 

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.