Yarım gram altın piyasaları hareketlendirdi

Yarım gram altın piyasaları hareketlendirdi
Evlilik ve sünnet düğünleri nedeniyle Ramazan Bayramı sonrası altın sektörü yeniden hareketlendi.

Ramazan Bayramı sonrası çeyrek Cumhuriyet altınının 205 TL’ye çıkması üzerine bunu ödemede zorlananlar piyasada 125 TL’ye satılan gram altından sonra 62 TL’ye yarım gram altın almaya başladı.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELDİ

Rusya ve İsrail’le başlayan normalleşme süreci kısa süreli altın fiyatlarının düşmesine neden olurken, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması ve İstanbulAtatürk Havalimanı’ndaki saldırı altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının yükseleceğini belirten kuyumcu Kemal İncetoprak, "Gurbetçilerin ana yurda dönüşü ve düğün mevsimlerinin başlaması altının yükselmesine neden olan etkenlerin bir kaçıdır. Her zaman olduğu gibi altın uzun süreli yatırımlar için en uygun limandır" dedi. 

Düğünlerde takı olarak altın takacak olanların zorlanacağını belirten İncetoprak, geçmiş yıllarda düğün ve diğer davetlere çeyrek altıngötürenlerin maddi sıkıntı nedeniyle gram altına yöneldiğini  söyledi. Kuyumcu Kemal İncetoprak, "Altın satışlarında ciddi oranda düşme var, çeyrek altının yerini gram, gram altının yerini de yarım gram altın aldı. Küçük altın fiyatı 205 TL iken yarım gram altın 62 TL’den satılıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.