Şanlıurfa'da ihaleyle aldığı develere çiftlik kurdu

Şanlıurfa'da ihaleyle aldığı develere çiftlik kurdu
Hobi amaçlı Şanlıurfa'da ihaleye çıkarılan develeri satın alan besici, hayvanları için çiftlik kurdu.

Suriye sınırından Türkiye'ye sokulmak istenirken el konulan develerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca ihale usulüyle satışını takip ederken alan besici İbrahim Kanburoğlu (56) develer için çiftlik kurdu.

HOBİ AMAÇLI

Hobi amaçlı satın almaya başladıktan bir süre sonra yaşları 2 ile 5 arasında değişen 34 devenin sahibi olan Kanburoğlu, hayvanlarını Eyyübiye ilçesinde yol kenarına kurduğu çiftlikte besliyor. Yoldan geçenlere adeta çöldeymiş hissi yaşatan Kanburoğlu, titizlikle büyüttüğü develerine gösterilen ilgiden de memnun.


ÇOCUKLARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR


Kanburoğlu, yaptığı açıklamada, iklim açısından çöl iklimine yakın Şanlıurfa'da develerin rahatlıkla yaşamlarını tarih boyunca sürdürdüğünü söyledi.

Hobi olarak aldığı birkaç deveyi zamanla çoğaltarak çiftlik kurduğunu anlatan Kanburoğlu, "Toplam 34 devem var. 10'u dişi, diğerleri erkek. Çok ilgi görüyor. Kurban için almak isteyenler oluyor ama satmak istemiyorum, çoğaltmaya çalışıyorum. Şu an 100 deve daha olsa alırım." diye konuştu.

Develerden ikisinin süt verdiğini belirten Kanburoğlu, bazı hastalara şifa olduğu rivayet edilen deve sütünü farklı illerden çok sayıda müşterinin gelip aldığını kaydetti.

Kanburoğlu, Aydın'da deve güreşleri yapıldığını anımsatarak, destek verilmesi halinde benzer güreşleri Şanlıurfa'da da yapmak istediğini dile getirdi.

Hayvanlarını turizmde kullanmayı planladığını ifade eden Kanburoğlu, "Eskiden 40 kadar devem vardı. Şu anda 34 devem var. Ben bu develeri gümrükten ihaleyle aldım. İkişerli, üçerli, beşerli satılıyor. Takip ediyorum, oradan ihaleye çıkanları alıyorum. Hobi olarak besliyorum. Turizm için de kullanmak istiyorum. Şanlıurfa'da eskiden daha çok deve vardı." ifadelerini kullandı.


MİDİLLİYİ BIRAKIP DEVE ALDI

Mardin'den gelen besici Mehmet Emin Aslan da daha önce Midilli atlarıyla okullarda gösteri düzenlediğini söyledi.

Şanlıurfa'da olduğunu öğrenince uzun uğraşlar sonunda Kanburoğlu'ndan bir deve satın aldığını anlatan Aslan, "Okullarda çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için Midilli atıyla gösteriler yapıyordum. Ata ilgi kalmadığından farklı bir hayvan olan deveyi tercih ettim. Şimdi okullara götürüp çocuklara hayvan sevgisini aşılamak istiyorum. Çocuklar da gerçekten çok seviniyor." şeklinde konuştu.

Ramazan Çelik de 5 yaşındaki çocuğu çok istediği için çiftliğe develeri göstermeye getirdiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.