Juno uzay aracı nedir? Google'da Doodle oldu!

Juno uzay aracı nedir? Google'da Doodle oldu!
Juno uzay aracı bugün google'da doodle oldu. bugün inernet başına oturup google'a giren herkes şok oldu. Bayram doodle beklerken Juno uzay aracı ile karşılaştık. Peki, Juno uzay aracı nedir? İşte hakkında detaylar...

Google bu sefer Juno uzay aracı ile herkesi şaşkına çevirdi. Milyonlarca insan internette Juno uzay aracını aratarak ne olduğunu merak etti. İlk duyduğumuzda açıkçası bizde şaşırdık. Peki Doodle olarak yayınlanan Juno uzay aracı nedir? Gelin hep beraber öğrenelim...

Google yaptığı açıklamada: "Bir tank gibi inşa edilen bir NASA uydu Jüpiter, iki kapı aşağı Dünya'dan gizemli gaz devinin etrafında kutup yörüngesinde yerleşme.

Juno'nun beş yıl, 500 milyon mil yolculuk dokuz enstrümanlar tarafından alınan yeni resim ve ölçümler bir hazine son bulacaktır. Juno Jüpiter hakkında bize ne olacak detay gezegenin manyetik ve çekim alanları ve iç yapısı, nasıl oluştuğunu ortaya ve kendi gezegenimizin mütevazi başlangıçlar için ipuçları sağlar.

Uydu açısından, Juno bir savaşçı. Jüpiter'in vahşi atmosfer 3.500 kiloluk cihazı Bina yedi yıl ve test sayısız saat sürdü. titanyum kalkanlar ile Juno donatılmış NASA bilim adamları pummeling kayalar, güçlü radyasyon, ve dondurucu soğuklara dayanıklı. Güvenli ve Jüpiter konusundaki yıl süren kutup yörünge veri toplama üzerinde düzgün çalışıyor tutacak zırh var.

Bugün Doodle Juno'yu kutluyor. Bravo, Juno!" dedi.

JUNO UZAY ARACI NEDİR?

Herkesin bugün merak ettiği cevap; Juno 6 Ağustos 2011 de NASA'nın Florida'daki Cape Canaveral üssünden 2016'da Jüpiter'e ulaşmak amacıyla yollanan insansız uzay aracı, bu oldu.. Juno'dan gelen verilerin büyük ihtimalle 2018 yılında analiz edilecek. Juno'nun görevi Güneş Sistemi,Güneş Sistemi ve Evren konulu belli başlı tüm sorulara cevap arayacaktır. Jüpiter'in Eliptik yörünge'sinde dolanacak olan Juno Jüpiter'in Manyetosfer,Atmosfer ve iç yapısına ait bilgileri toplarken Meteorolojik etkenle nedeniyle değişken olan amonyak ve su konsantrasyonlarının yerini belirlemeye çalışacaktır.
Juno, Jüpiter'in yörüngesine girdi

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Güneş Sistemi'ndeki en büyük gezegen Jüpiter'i araştırmak üzere tasarlanan Juno uzay aracı, Jüpiter'in yörüngesine başarıyla girdi.
Dünya'dan beş yıl önce fırlatılan Juno, gezegene yaklaşırken hızını düşürmek ve Jüpiter'in manyetik çekim alanına girebilmek için roket motorunu ateşledi.
NASA'nın California'daki kontrol merkezi Pasadena'da, telsiz sinyallerinin alınmasıyla çalışanlar misyonun başarısını kutladı.

6 soruda Juno'nun Jüpiter yolculuğu

Juno Kontrol Merkezi, "Roger Juno, Jüpiter'e hoş geldin" anonsu yaptı. Bilim insanları, uzay aracının Jüpiter'in içyapısını, oluşumunu, kozmik yapısını, atmosferini ve Güneş Sistemi'ni araştırmasını planlıyor. Uzmanlar, yapısı ve içeriğindeki kimyasının dünyanın dört buçuk milyar önce nasıl oluştuğuna dair de ipucu vereceğine inanıyor. Mühendisler motoru ateşlemenin tehlikeli olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Daha önce hiçbir uzay aracı Jüpiter'e bu kadar yaklaşmadı. Gezegenin şiddetli radyasyon şeritleri, korunmasız elektroniklerin de yok olmasına neden olabilir.

Görev Karakteristiği

Organizasyon    NASA
Görev tipi    analiz
Uçuş    Jupiter
Kalkış Tarihi    6 Ağustos 2011
Kalkış Aracı    Cape Canaveral Üssü
COSPAR ID    2011-040A
Web Sitesi  
Kütle    3,625 kg
Güç    Lityum-iyon batarya

21. yüzyıl uzay sondaları
Aktif uzay sondaları    
ACE · Akatsuki · ARTEMIS · Cassini · Chang'e 2 · Chang'e 3 (Yutu) · Chang'e 5-T1 · Dawn · Gaia · Hayabusa 2 (MASCOT) · IKAROS · Juno · LRO · Mars Express · 2001 Mars Odyssey · Mars Orbiter Mission · MAVEN · MER (Opportunity) · MRO · MSL (Curiosity) · New Horizons · PROCYON · Rosetta (Philae) · SOHO · STEREO · Voyager 1 · Voyager 2

2000'den sonra görevi tamamlananlar sona erme tarihine göre    

NEAR Shoemaker (2001) · Deep Space 1 (2001) · Pioneer 10 (2003) · Galileo (2003) · Nozomi (2003) · Genesis (2004) · Huygens (2005) · Mars Global Surveyor (2006) · Phoenix (2008) · Chang'e 1 (2009) · Ulysses (2009) · Chandrayaan-1 (2009) · SELENE (2009) · LCROSS (2009) · Hayabusa (2010) · Spirit (2010) · Stardust (2011) · GRAIL (2012) · Deep Impact (2013) · LADEE (2014) · Venus Express (2014) · MESSENGER (2015)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.