LYS sonuçlarını ne zaman açıklanır?

LYS sonuçlarını ne zaman açıklanır?
LYS sonuçları için heyecanlı bekleyiş hala devam ediyor. Gözler ÖSYM'den gelecek o haberde. LYS sonuçları açıklanır açıklanmaz buradan öğrenebileceksiniz..

Ülkemizde düzenli olarak yapılmakta olan belirli sınavlar vardır. Bu sınavlar birincisi olan bizlerin hayatında ki en büyük kaderi etkileyen sınav ise şüphesiz Lisans Yerleştirme ve Yükseköğretime Geçiş Sınavlarıdır. Tümüne üniversite sınavı olarak adlandıracak olursak bu sınava çok sayıda kişi katılım sağlamaktadır. Mart ayında gerçekleştirilen ilk oturumlu bu sınavın sonuçları çoktan açıklanmıştır. İkinci bir aşama olan LYS sınavı ise haziran aynın son iki hafta sonarında yapılmıştır.

LYS SONUÇLARI SORGULAMA

Gerçekleştirilen bu sınavların ardından artık adayları saran bir diğer heyecan vardır. Çünkü sınav stresi kadar heyecanlı bir dönemde sonuçlarının açıklanacağı strestir. Herkesin kolay bir şekilde bu sınava giriş yapmalarını ardından da Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu sınav sorularını hazırlanmıştır. LYS sonuçları ile ilgili olarak verilmesi gereken tarihlerden bazıları gerekli kurum yöneticiler tarafından belirlenmiştir. 

LYS sınavına çok fazla kişi katılım sağladığı için bu sonuçların açıklanması için belirli bir sürenin geçmiş olması gerekir. Çünkü yapılan bu sınavın ardından artık öğrenciler tercih yapmak için yeterli süre tanınmasını isteyecektir. İşimizi ve meslek arkadaşlarımızı belirleyeceğimiz kaderimizin çizgilerini görebileceğimiz bu sınav ve yapacak olduğumuz doğru tercih bu nedenle oldukça önemlidir. Doğru tercih doğru meslek ve sonucunda doğru bir hayat doğuracağı için bizler ne zaman istersek gerekli yardımlaşmayı bu tercih zamanında yapmamız gerekir. Zaten tercih döneminde bazı üniversiteleri araştırmamız ve de gerçekten seçeceğimiz mesleğin bize göre olup olmadığını iyice düşünmemiz gerekir. Aksi takdirde yılımızı boşa harcayabiliriz. Herkesin bu sınavlara katılım sağlamasının ardında da yine de bu sınav sonuçları çok geçmeden sonuç bulunur. Son dönemlerde ülkemizde yapılan gerekli araştırmalar sonucunda elde edilen bulgular neticesinde vatandaşlar olarak bizler artık teknik gelişmeleri daha iyi kullanmaya başlamışızdır. Bu da bizlerin hayatına bazı olumlu sonuçlar getirir. Bu olumlu sonuçlardan biri de ülke genelinde yapılan sınavlardan daha erken sonuç almaktır.

2016 ÖSYS Yüksek öğretim programları ve kontenjanları kılavuzunu yayınladı. 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçları 18 Temmuz'da ÖSYM sonuç açıklama sistemine yayınlanacak. Öğrenciler kimlik bilgileri ile LYS sonuçlarını internet üzerinden sorgulayabilecekler..

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar üç gruba ayrılabilir:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

Tercih süresi, 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizitamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.