‘İmzacıların arkasında Ermeni Diasporası var’

‘İmzacıların arkasında Ermeni Diasporası var’
“Ermenilerden özür diliyoruz” kampanyası başlatan sözde aydınların arkasında Ermeni Diasporası ve ABD’li spekülatör Yahudi Soros’un olduğu bildirildi.

Sözde Ermeni soykırımı iddiaları üzerine araştırmaları ile tanınan tarihçi Cezmi Yurtsever, “Özür diliyorum” kampanyasına öncülük eden isimlerin önemli bir bölümünün Murat Belge’nin başkanı olduğu Tarih Vakfı üyeleri olduklarını belirterek, “Bu vakıf ABD kaynaklı meşhur Soros Vakfı’nın desteklediği bir vakıftır” dedi. 

İMZACILAR DİASPORAYLA İŞBİRLİĞİ HALİNDE 
Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ise, kampanyacıların arkasında Ermeni Diasporası olduğunu söyledi. Halaçoğlu, “Ermenistan Cumhurbaşkanı ‘tarihçiler bir araya gelebilir’ demeye başlamıştı. Tarihçilerin bir araya gelmesi demek, konunun tartışılması demek. Bundan sadece Ermeni Diasporası ve soykırım iddiasından rant sağlayanlar rahatsız. Ellerindeki ekmek gidiyor çünkü. Bugünkü kampanyacıların Diaspora ile işbirliği halinde oldukları biliniyor. Birilerine ‘Türkler de kabul ediyor’ kozu verilmek isteniyor. Amerikan Temsilciler Meclisi’nde birilerinin rahatlıkla ‘ya işte Türkler de kabul ediyor soykırımı’ diyebilmeleri sağlanmak isteniyor. Ermenistan ile Türkiye arasındaki diyalogda Ermenistan’ın da elini güçlendirmek ve konuyu uzlaşmaz hale getirmek istiyorlar. Ermenistan’da ‘nasılsa Türkler bunu kabul ediyorlar, edecekler’ görüşünü pekiştirmek” dedi. 

“METİN, ZORYAN ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN HAZIRLANDI”
Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası Koordinatörü Prof. Dr. Kemal Çiçek de, “Asıl olan ve gözden kaçan ayrıntı yayınladıkları metinde gizli. Bu metni sözde aydınlar her ne kadar çok düşünerek kaleme aldıklarını iddia etseler de, bu metin kesinlikle soykırımcı Zoryan Enstitüsü tarafından hazırlanmış bir metindir. Çünkü; metnin birinci cümlesinde yer alan ‘büyük felaket’ bu enstitü ve Ermenilerin sözde soykırım karşılığında kullandığı bir kelimedir” dedi. 

KAMPANYA TERÖRE YARAR 
Terör Uzmanı Yazar Reyhan İşeri ise, sözkonusu kampanyanın ayrılıkçı terör örgütlerinin elini güçlendireceğini söylerken, Sakarya Üniversitesi Türk Ermeni İlişkiler Araştırma Merkezi’nden yapılan açıklamada, kampanyacıların ileri sürdüğü gerçeklerin tarihi gerçeklere aykırı olduğuna dikkat çekilerek, “İşgalci olan Ermenilerdir” denildi.

“ŞEHİTLERE İHANET”
Sakarya Üniversitesi’nde Türk Ermeni İlişkiler Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve üniversite adına yapılan açıklamada da, kampanyacıların ileri sürdüğü gerçeklerin tarihe gerçeklere aykırı olduğuna dikkat çekilerek, “İşgalci olan Ermenilerdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türklerin Ermenilerden özür dilemesini gerektirecek ne hukuki ne de tarihi hiçbir gerekçe yoktur.” denildi.

TEPKİ YAĞIYOR
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu: "Özür kampanyasını başlatan özürlüleri kınıyorum. Onları aydın olarak kabul etmiyorum."
- Dışişleri Bakanı Ali Babacan: "Bu tür tartışmaların, hele hele (Ermenistanla) müzakere sürecinin devam ettiği böyle bir dönemde hiç kimseye faydası yoktur, üstelik müzakere sürecine zarar verebilecek tartışmalardır."
- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: "İlla bir özür dilenecekse bu özrü Ermeniler dilemelidir."
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız: "Türk milletini hiçbir anlamda ve hiçbir alanda temsil etmeyen bu sözde aydınların başlattıkları kampanyayı, Türk Milleti büyük bir hayret ve derin bir endişe ile takip etmektedir. Hiç kimse Türk Milletinin sabrını, soğukkanlılığını, hoşgörüsünü ve anlamlı suskunluğunu yanlış anlamasın. hiç kimse yanlış hesap yapmasın."
- Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan: "Büyük Türk Milleti, bugün iç ve dış düşmanlarının açık ve sinsi saldırılarıyla ciddi bir yol ayırımı noktasına sürüklenmektedir."
- Atatürk Üniversitesi Senatosu: "Bu girişim, Türk Milletine büyük saygısızlık olduğu gibi Ermeni terör yapılanmalarının gerçekleştirdiği eylemlerde hayatlarını kaybeden şehitlerimize karşı da bir ihanettir."

ERMENI ÖZÜRCÜLERINE KARŞIT IKI SITE AÇILDI
Yeni Şafak gazetesi Yazarı Ali Bayramoğlu, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet İnsel, Prof. Dr. Baskın Oran ile Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Cengiz Aktar’ın organize ettiği "Ermeni Kardeşlerimden Özür Diliyorum" kampanyasına tepki amaçlı iki karşıt site kuruldu. Ermenilerden özür dileyen kişilere karşı www.ozurbekliyorum.com ve www.sizozurdileyin.com adıyla yayın yapmaya başlayan sitelerde, Ermenilerin Müslümanlara yaptığı katliamla ilgili slayt gösterileri ve tarihi belgeler yer alıyor.

FURKAN ATILGAN / ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.