Cuma Mesajları en güzel sözler

Cuma Mesajları en güzel sözler
Cuma mesajları sizler için her hafta hazırlamaya devam ediyoruz. Ramazan bayramının ardından vatandaşlar birbirlerine cuma mesajı gönderiyor. 8 Temmuz cuma günü istediğiniz kişilere gönderebileceğiniz Cuma mesajları haberimizde...

Çok değil bundan 5 sene öncesinde Cuma mesajları yine etkisini sürdürüyordu ancak akıllı telefon pazarı bu kadar gelişmemişti. Durum böyle olunca da vatandaşlar en iyi dilekleri olan mesajları SMS olarak kelime kısıtlaması yaparak gönderiyordu. İnternet paketlerinin olduğu dönemleri eskiden SMS paketleri alıyordu.Hangi operatörün daha çok SMS verdiği takip edilir ona göre tarife değiştirilirdi. Son zamanlarda ise internet paketi çok olan tarifler tercih ediliyor.


Cuma mesajları ise online ortamda çok daha kolay gönderiliyor. WhatsApp üzerinde oluşturulan gruplar sayesinde kolayca birçok kişiye ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda Facebook üzerinde de kişileri etiketleyebilir ve istediğiniz resimli Cuma mesajları rahatlıkla paylaşabilirsiniz.

Cuma Mesajları

Ey insanlar! gaflet uykusundan uyanın!bekliyor bizi bu dehşeti günler tevbe edin kardeşler ALLAH BELKİ AFFEDER..hayırlı cumalar

DOSTSUZ DÜNYA OLMAZ İMİŞ,DOST DUASIZ KALMAZ İMİŞ.DOSTUN DUASINI ALANIN SIRTI YERE GELMEZ İMİŞ.DUANIZDA BULUNABİLMEK ÜMİDİYLE HAYIRLI CUMALAR

ELLERİNİZ AÇIK ,KALBİNİZ SEVGİ DOLU OLSUN GÖZLERİNİZDE İKİ DAMLA YAŞ OLSUN SAĞNAK SAĞNAK Yağan RAHMET DERGAHINDAN BİR DAMLA DA SİZE NASİP OLSUN KARDEŞLİĞİN EN GÜZELİ DUADIR KARDEŞLER DUALARINIZ KARDEŞLERİNİZ İÇİN OLSUN CUMANIZ GİBİ BÜTÜN GÜNLERİNİZ RAHMET OLSUN

"Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibâdet usûllerimizi göster, tevbemizi kabul et. Zîrâ, tevbeleri çokça kabul eden ve çok merhametli olan ancak Sen'sin." (Bakara, 128) Alemlerin efendisine selatu selam(a.s.m) ile  Hayırlı Cumalarr Dua ile

Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. saadetler hepimizin olsun. ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun. cumanız mübarek olsun.

Önce yollar uzanır hakka yürümek için, tomurcuklar güller açar onu görmek için, dua eden biri var senin için. sende dua et ALLAH için. cumanız mübarek olsun

Güneşin pembliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu sizle olsun. Hayırlı cumalar dilerim.

Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin seçtiği haftanın özel günü olan cumanızı kutlarım

Yakınlık ne zamanla ne mekenla sınırlıdır.Eller Allah'a açıldığında akla ilk gelen sevilenlerdir.Aklımda yürüğimde ve duamdasınız.Cumanız mübarek olsun..

Müslümanlar, 

yılbaşı gece ve günlerinde tebrîkleşirler. Birbirlerini ziyâret edip 

hediyeler verirler. Büyükleri, akrabâyı, âlimleri evlerinde ziyâret edip 

duâlarını alırlar...
Sevgili Peygamberimizin Mekke-i mükerremeden Medîne-i münevvereye hicretinin başlangıç kabul edildiği târihe, seneye, Hicrî Sene=Hicrî Yıl denilir. Bunda, ayın hareketi esâs tutulduğu için, "Sene-i Kameriyye" veya "Hicrî Kamerî Sene" de denilir.

Cum'a günü okunacak duâlar

"Cuma günü sabah namazından önce, "Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur."
(Bir şey okumakla böyle büyük mükâfat verilebilmesi için, o kişinin, düzgün itikada sahip olması, kul hakkını, kazaya kalan farzlarını ödemesi ve haramlardan vazgeçmesi şarttır.)

"Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, belâdan, kötü işlerden korur." (İhlas. Kul hüvallahü ehaddır. Muavvizeteyn, kul euzülerdir.)

"Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur." "Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir."
 
"Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur."

"Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir."

"Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayet-el Kürsi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, beni rüyada görür."

"Kim Âl-i İmrân sûresini cuma günü okursa, güneş batıncaya kadar ona Allahü teâlâ rahmet, melekler de istigfâr ederler."

Cumâ namazından sonra şu düâyı okumak müstehabdır: Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu'îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke. Ey Ganî, Hamîd, Mübdi, mu'îd, Rahîm, Vedûd olan Allahım. Beni halâl ettiklerinle iktifâ ettir, haramlara düşürme. Fadlınla, ihsân ederek beni Senden başkasına muhtâc etme! demektir.
;
Bu düâya devam edenleri Allahü teâlâ başkalarına muhtâc etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır . Abdullah bin Ömer buyurdu ki: Hâceti olan bir kimse çarşamba, Perşembe ve Cum'a günleri oruç tutsun. Cum'a günü temizlenip namaza gitsin. Az veya çok sadaka versin. Namazdan sonra şu düâyı okursa Allahü teâlâ'nın izni ile düâsı kabûl olur.

Allahümme innî es'elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hû. Âlimül ğaybi veşşehâdeti hüverrahmânürrahîm. Ve es'elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te'huzühû sinetün ve lâ nevm. Ellezî meleet azametühüsse-mâvâti vel arde. Ve es'elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hüve ve anet lehül vücûhü ve haşe'at lehül ebsâru ve veciletil kulûbü min haşyetihi en tusalliye alâ Muhammedin ve en tu'tînî hâcetî diyerek hâcetini söylemelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.