Emekliler bankaların radarına girdi

Emekliler bankaların radarına girdi
Emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi için çalışmalar sürerken, "Emekli Bankacılığı" alanında rekabet hız kazandı.

Bankalar, emeklileri müşterisi yapabilmek adına ücretsiz havale, kredi kartı promosyonlarından Emeklilere maaş promosyonunda sona gelinirken, bankalar "Emekli Bankacılığı" alanında yoğun rekabet yaşıyor.

Mevduatı artırma çabalan doğrultusunda bireysel bankacılıkta artan rekabet, sektörde yeni promosyonları beraberinde getirirken, bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalarda emekliler yeni hedef kitle oldu. Türkiye'de 12 milyona yakın emeklinin olması da "Emekli Bankacılığı" alanında bankaları yeni arayışlara itti. Geçen yıl sisteme yeni dahil olanlarla birlikte emeklilere, bankacılık kanalıyla 152 milyar lira ödeme gerçekleştirildi. Buna göre emeklilere bir yılda ödenen maaşın, toplam mevduatın yaklaşık yüzde 12'sine denk gelmesi, emeklilerin sektör için önemini de ortaya koydu.

HÜKÜMET SIKI MARKAJDA

Bu kapsamda emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi için çalışmalarını sürdüren hükümet, bir an evvel netice almak için uğraşıyor. Tüm bunlar sonucunda "Emekli Bankacılığında rekabetin hız kazandığı görülürken, bankalar; emeklileri kendi müşterileri yapmak için hesap işletim ücreti almama, ücretsiz havale, kredi kartı kampanyaları gibi hizmetler sunuyor.

HESAP İŞLETİM ÜCRETİ

YOK Ziraat Bankası Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, 4,7 milyon emekli maaş müşterilerinin, ATM'lerden maaşmın tamamını tek seferde ücretsiz çekebildiklerini aktardı. Çakar, emekli maaş hesapları için "Hesap İşletim Ücreti" almadıklarını da belirtti. DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özark ise, Türkiye'de emeklilere özel tasarlanmış ilk kredi kartı "Emekli Bonus" ile birçok ayrıcalık sunduklarından bahsetti. Emeklilere özel 300 liralık hediye para OAkbank'ın kampanyasına katılan emekliler, 300 TL değerinde 'chip-para' kazanıyor. Şirket açıklamasına göre ayrıca, maaşını Akbank'a taşıyan emeklilerden hesap işletim ücreti alınmazken, havale işlemleri ve sube dışı kanallardan tüm EFT'ler ücretsiz sunuluyor. Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre de. 3 yıl boyunca maaşını Yapı Kredi'den almayı taahhüt eden SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli müşterilerine 300 TL 'WorIdpuan' ve ücretsiz Medline Sağlık Hizmeti veriliyor. 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.