İsveç'te ABD ve Kuzey Kore görüşmüş

İsveç'te ABD ve Kuzey Kore görüşmüş
ABD’nin yaklaşık bir ay önce Stockholm yakınlarındaki bir şatoda Kuzey Koreheyeti ile yüksek düzeyde bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

İsveç’in Dagens Industri gazetesinin haberine göre yüksek düzey diplomatlar arasında yapılan ABD – Kuzey Kore görüşmeleri Stockholm yakınlarındaki Steninge Şatosu’nda gerçekleştirildi.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü SIPRI’nin aracılık yaptığı öğrenilen, ABD – Kuzey Kore görüşmelerinin yapıldığı Steninge Şatosu’nun sahibi Per Taube şatoyu iki gün boyunca görüşmelere tahsis ettiğini doğruladı. Aynı zamanda SIPRI’nin çalışmalarına da katılan Per Taube, Dagens Industri gazetesine ‘‘ABD ile Kuzey Kore arasında yapılan gayri resmi toplantı yüksek düzeyde idi’’ diye konuştu.

Güney Kore basınında çıkan haberlere göre ise ABD toplantıda eski Dışişleri Bakan Yardımcılarından Thomas Pickering tarafından temsil edildi.

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü SIPRI Başkanı Sven-Olof Pettersson ise toplantı ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Aralarında diplomatik ilişki olmayan ABD ile Kuzey Kore ilişkilerini ya üçüncü ya da gayri resmi kanallar aracılığıyla gerçekleştiriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum