Güney Kore ve ABD'nin THAAD füzeleri yola çıktı!

Güney Kore ve ABD'nin THAAD füzeleri yola çıktı!
Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore tehdidine karşı Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) füzelerinin Güney Kore'de ne zaman ve nereye mevzileneceğini belirlemek üzere olduklarını bildirdi.

Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Seul ve Washington hükümetinin, Kuzey Kore'nin nükleer silahlarının bölge için büyük bir tehdit olması dolayısıyla füze sistemlerini en kısa zamanda konuşlandırılacağı belirtildi.

THAAD için en uygun yerin karara bağlanmasında son aşamaya gelindiği kaydedildi.

Güney Kore'deki ABD Sekizinci Ordusu komutanı General Thomas S. Vandal da Kuzey Kore'nin kitle imha silahlarını sürdürmesinin, müttefiklerinin savunmalarından emin olmalarını gerektirdiğini söyledi.

Vandal, THAAD füzelerinin savunma stratejileri açısından kritik önem taşıdığını belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, şubat ayında, THAAD'nin, tamamen Kuzey Kore'nin teşkil etmekte olduğu tehditle ilgili olduğunu kaydederek, "Güney Kore'nin güvenliğini sağlama prensibimize bağlıyız ve bu savunma teknolojisi bunun bir göstergesidir." demişti.

ABD'nin THAAD teknolojisini Güney Kore'ye yerleştirme olasılığına (Kuzey Kore'ye en yakın duran ülkelerden biri olan) Çin, uzunca süredir karşı çıkıyor.Pekin yönetiminin, füze savunma sisteminin bölgeye getireceği ek güvenlik endişelerinin yanı sıra "casusluk" faaliyetleri için de kullanılabileceği yönünde iddialarının olduğu kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.