"Gökhan kariyerine Beşiktaş'ta devam etmek istedi"

"Gökhan kariyerine Beşiktaş'ta devam etmek istedi"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, düzenlediği basın toplantısında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, basın toplantısı düzenledi.
 
Takımın performansı ve oyuncularından çok memnun olduğunu vurgulayan Pereira, "Harika şartlar sunulan tesiste çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takımı en iyi şekilde hazırlamak için en iyi şartlar sunuluyor, bu şartları bize sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir ortam var. Bu haftaki kamp sürecimiz özellikle altyapıdan gelen oyuncularımızı test etme şansımız oldu. Taktiklerimiz ile ilgili net düşüncelerimizi bazı oyunculara aktarmış olduk. Skorlara ve oynadığımız maçlardan aldığımız sonuçlara rağmen takımımdan memnunum. İki rakip ile erken oynadık ve henüz tam olarak hazır değiliz." dedi. 
 
"BAZEN 3'LÜ BAZEN DE 4'LÜ SAVUNMA OYNAYACAĞIZ"
 
Altyapıdan bazı oyuncuları A Takım'a hazırladıklarını belirten Pereira, "Birçok oyuncumun kalitesini biliyorum, altyapıdan birçok oyuncu bizimleydi. Kampda beraber vakit geçirdik ve kişiliklerini de çok iyi tanıdık, umarım ki altyapıdan 1-2 oyuncu bizimle beraber yola devam edecektir. Takımımı iki farklı sistem oynamaya hazırlıyorum, daha ofansif oynamamız gereken durumlar var. Bazen 3, bazen de 4 savunma oynamamız gereken maçlar olacak. Oyuncularıma bu sistemleri anlatmaya çalışıyorum. Sezon boyunca hem 3 hem de 4 savunma ile oynamak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"HEM TÜRKİYE HEM DE AVRUPA'DA MUTLAK BAŞARI"
 
Bu sezon hem Türkiye hem de Avrupa'da başarılı olmak için çok çalışacaklarını belirten Pereira, "Aslında daha güçlü müyüz, değil miyiz buna sonuçlar karar verecek. Şu anda çok istekliyiz ve ne istediğimizi daha iyi bildiğimizi düşünüyorum. İnanıyorum ki daha iyi bir takım olacağı. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Avrupa şampiyonlarından sonra yaşanan tipik bir sezon vardır, biz de şu anda bunu yaşıyoruz. Oyuncularımızın bazıları dinlenmek zorunda. Bazıları biraz daha az dinlenmek zorunda kaldı ve biz de ilk maçımıza kadar tam olarak hazır olmak için elimizden geleni yapacağız.
" şeklinde konuştu.
 
"GÖKHAN'IN TRANSFERİNDE BENİM FİKRİM ÖNEMLİ DEĞİL"
 
Gökhan Gönül'ün Beşiktaş'a transfer olmasını değerlendiren Pereira, "Portekiz'de de Türkiye'deki gibi transferler var. Kulüp, oyuncu ile anlaşamazsa gider. Gökhan da böyle. Gökhan kariyerine Beşiktaş'ta devam etmek istedi, bunu saygıyla karşılıyorum. Eskiden bir futbolcu 15 yıl aynı takımda oynuyordu ve bırakıyordu ancak artık devir değişti ve bu tarz transferler oluyor. Gökhan transferinde benim bir fikrimin önemi yok. Biz iyi bir kulübümüz ve Gökhan'ın yerine hemen bir transfer yaptık ve Van der Wiel'in de bu takıma çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
"BU SEZON KUPALAR KAZANMAK ZORUNDAYIZ"
 
Bu sezon kupalar kazanmak zorunda olduklarını vurgulayan Portekizli teknik adam, "Geçen sezon çok iyi oynadığımız maçlar da var. Son ana kadar tüm kulvarlarda mücadele ettik, kupada da finale kaldık. Bu sene daha iyi olmak zorunda. Türkiye'yi daha iyi tanıyorum, oyuncularımı daha iyi tanıyorum, oynanan futbolu daha iyi tanıyorum. Yeni sezonda mental açıdan daha kuvvetli olabilmeyi başarmalıyız. Kupaları bu kulübe getirmek zorundayız, buna mecburuz. Geçtiğimiz sezonu çok kötü bir sezon olarak değerlendiremeyiz." dedi.
 
"CV'ME BURADA KAZANACAĞIM KUPALARI YAZMAK İSTİYORUM"
 
Kendi adına geçtiğimiz sezondan dersler çıkarttığını vurgulayan Pereira, "Geçtiğimiz sezon ben de büyük bir üzüntü yaşadım ama hayat böyle. Tecrübelerimizden ders almak en önemli şey. Geçen sezon yaptıklarımızı uzun uzun düşündüm ve gerekli dersleri aldım. Bu sezon daha güçlü bir takım olabilmek için çalışıyoruz. Umarım sezon sonu geldiği zaman cv'ime burada kazandığım kupaları yazabilirim. Taraftarlarımıza mesajım şu; bu kulübe inanın ve sahip çıkın, bu takım öğrenerek yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı.
 
PORTEKİZ VE LUIS NANI YORUMU 
 
EURO2016'da Portekiz ve Luis Nani'nin de durumunu değerlendiren Pereira, "Portekiz turnuvaya kötü başladı ancak şu anda finaldeler. Şu anda Fransa'da Fransa ile karşılaşacaklar, bu bir handikap. Zor bir maç olacak ancak Portekiz'in bireysel oyuncuları Fransa ile mücadele edebilecek. Nani iyi maçlar çıkarttı ve takımla beraber yükseldiği turnuva çıkarttı, şu anda final. Dünkü Almanya - Fransa maçı oynandı, Almanlar 90 dakika maçı domine etti ancak Fransa iki golle finale gitti. Futbol öngörülebilir bi oyun değil" dedi.
 
"BU SEZON ÇOK DAHA OFANSİF OYNAYACAĞIZ"
 
Bu sezonki oyun planlarını tam anlamıyla ofansif futbol üzerine kurduklarını vurgulayan Pereira, "Fenerbahçe'nin transferde bazı kriterleri var ve bu kriterleri karşılayacak şekilde çalışmalarımız sürüyor. Çok iyi bir takımın oluşacağını müjdeleyebilirim. Geçen sezon boyunca her maçtan sonra basının karşısına çıktı. Geçen sezon sadece bir maçta rakibimiz bize karşı üstün oynadı, o da Antalyaspor maçı. Antalyaspor maçı dışında tüm oynadığımız maçlarda rakiplerimizden daha üstün durumdaydık. Bu sezon daha fazla ofansif olalım, daha fazla gol atalım diye çalışmalarımızı yapıyoruz. Geçtiğimiz sezon savunma anlamında iyiydik ancak hücum bölgesinde sıkıntı yaşadık, bu sezon buları geride bıraktık." şeklinde konuştu. 
 
"GALATASARAY, ARENA'DA 5 ATABİLİRDİK"
 
Geçtiğimiz sezon Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadıkları maçları da anlatan Pereira, "Derbiler ile ilgili bir kıyaslama yapmak isterseniz; iki Beşiktaş maçı oynadık, ilk Beşiktaş maçında berbat bir hakem yönetimi vardı. O maçta Beşiktaş'tan daha iyiydik, yenildik. Üç Galatasaray maçı oynadık, biz kendi sahamızda berabere kaldık ve Galatasaray bile bizimle nasıl berabere kaldığını anlayamadım. Galatasaray'ın stadındaki maçtan da en az 5 farklı galibiyetle ayrılırdık. Kupa finalinde ise Galatasaray karşısında en az beraberliği hak ettik ama onlar kupa kazandı. Geçtiğimiz sezon kesinlikle ofansif oynamadığımızı düşünmüyorum. Beşiktaş şampiyon oldu ve hak ederek şampiyon oldu. Bu şampiyonluğu getiren de oyun istikrarı oldu"  ifadelerini kullandı. 
 
"BİZİM KULÜBÜMÜZ, DİĞER KULÜPLERDEN ÇOK FARKLI" 

 
Fenerbahçe'de göreve devam etmesi hakkında da konuşan Portekizli teknik adam, "Başkanımız ve yönetimimizin bize olan güveninin devam etmesi, sahada alınan sonuçlardan fazlasını görmesiyle alakalı. Kaliteli ve organize bir çalışmayla sabrı da birleştirdiğimiz zaman kupalarda gelecek. Birçok kulüpte görüyorum, 1-2 yenilgiden sonra teknik direktörler ile hemen yollarını ayırıyorlar, bizim kulübümüzde böyle bir durum yok" dedi. 
 
"SOUTHAMPTON DEDİKODULARI BENİ İLGİLENDİRMİYOR"
 
Geçtiğimiz sezonun değerlendirmesini yapan Pereira, "Galatasaray maçının ilk yarısında kötüydük, istediklerimizi yapamadık ve rakibimize altın tepsi de topu armağan ettik. Örneğin Bursaspor maçı, 7-8-9 pozisyon, Galatasaray ile deplasmanda oynadık, 5-6 kaleciyle karşı karşıya pozisyon var ama atamadık, o bitiriciliği sağlayamadık. Gol vuruşlarımız daha iyi olmak zorunda, son vuruşları iyi yapabilmeliyiz. Southampton dedikoduları ile ilgili konuşmak doğru değil. Fenerbahçe'de mutluyum ve burada şampiyonluk istiyorum. Beşiktaş'ın hak ederek şampiyon olduğunı düşünüyorum. Hak ediyordan kastım, bizden 5 puan fazla aldılar. Hakem değerlendirme konusu başkanımızın konusu. Şu anda geleceğe bakıyoruz, fikirlerimizi birbirimize iyi aktarıyoruz, geçen yıldan daha iyi olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.