MHP'de Devlet Bahçeli muhalifleri ihraç için harekete geçti

MHP'de Devlet Bahçeli muhalifleri ihraç için harekete geçti
MHP'de delegelerin çoğunluğunun gitmesini istediği Devlet Bahçeli, koltuğunu sağlama almak için muhalifleri ihraç etmeyi planlıyor. Bayram sonrası, Pazartesi düğmeye basması beklenen Bahçeli'nin ilk hedefi kendisi için "tarzan zorda" diyen Akşener.

1 Kasım seçimlerinde büyük bir hezimet yaşayarak, Meclis'te HDP'nin de gerisine düşen MHP'de delegelerin çoğunluğunun gitmesini istediği Devlet Bahçeli, koltuğunu sağlama almak için muhalifleri ihraç etmeyi planlıyor.  Bayram sonrası, Pazartesi düğmeye basması beklenen Bahçeli'nin ilk hedefi kendisi için "tarzan zorda" diyen Meral Akşener.

Karar'ın haberine göre, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin işareti üzerine Genel Merkez, muhalifleri saf dışı bırakmaya hazırlanıyor. Meral Akşener’in başını çektiği muhalifler ise disiplin kartına karşı izlenecek stratejiyi belirlemek üzere toplanacak. 

Bahçeli’nin, “MHP’de ayıklama mevsimi başlayacak” sözlerinin arka planı ortaya çıktı. Karar’ın edindiği bilgilere göre Genel Merkez, muhalifler hakkında disiplin sürecini resmen işletecek. Öncelikli olarak Başkanlık Divanı ya da Merkez Yönetim Kurulu, parti ilkelerine ve tüzüğe aykırı davrandıkları iddiasıyla bazı isimlerle ilgili inceleme başlatacak. Dosyaların hazırlanmasının ardından suçlanan parti mensupları, tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilecek.

Sanılanın aksine kurultay talep eden muhalifler hakkında şu ana kadar başlatılan herhangi bir inceleme ya da Merkez Disiplin Kurulu’na intikal etmiş bir dosya bulunmuyor. Ancak 1 Kasım seçimlerinden itibaren aykırı görülen açıklamalar ve eylemler kayıt altına alınmış durumda.

GEREKÇE: HAKARET SUÇLAMASI
İhraç tartışmasında ön plana çıkan isim, MHP liderliğine talip olan Meral Akşener. Genel Merkez yöneticileri, Akşener’i Bahçeli’ye hakaret etmek ve parti kurallarını hiçe saymakla suçluyor. Akşener’in disiplin dosyasına, Bahçeli için kullandığı “Baş paralelci”, “Abbas yolcu”, “Tarzan zorda” ifadelerinin konulacağı belirtildi. Ayrıca Akşener’in MHP’yi faili meçhul cinayetlerle ilişkilendirmeye çalıştığı, yönetimin karşı çıktığı kongre girişimleri ve alternatif bayramlaşma programlarıyla partiyi bölmeyi planladığı iddiaları dillendirilerek, bunların da dosyada yer alacağı ifade edildi.

Partinin yetkili organlarınca hazırlanan disiplin dosyaları, 9 kişiden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) tarafından karara bağlanıyor. MDK’nın ihraç yönünde karar vermesi halinde muhalif adaylar, genel başkanlık yarışına girme şansını yitirecek.

YARGI İPTAL EDERSE NE OLACAK?
Bahçeli yönetiminin ihraç sürecini başlatacağını öngören muhalifler, 19 Haziran’daki kurultayda yapılan tüzük değişikliğiyle gerekli önlemleri almıştı. Fakat 19 Haziran kurultayının mahkemelik olması ve alınan kararların yürütmesinin durdurulması hesapları bozdu. İhraç edilen adaylar, ancak Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tüzük değişikliklerini iptal etmemesi halinde yarışa dahil olabilecek.

KORAY AYDIN’A TORPİL YAPILABİLİR
Meral Akşener’in yanı sıra diğer genel başkan adayları Sinan Oğan ile Ümit Özdağ hakkında da disiplin sürecinin işletilmesi bekleniyor. Ancak Bahçeli’nin “Adaylar arasında tek ülkücü odur” şeklinde övdüğü Koray Aydın’ın disipline gönderilecekler arasında yer almayabileceği belirtiliyor.

MUHALİFLERİN B PLANI VAR
Genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın, 11 Temmuz’da yeniden bir araya geliyor. 4 muhalif adayın, Genel Merkez’in disiplin sürecini başlatması karşısında neler yapılabileceğini masaya yatırması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.