Portekiz Fransa skor kaç kaç bitti?

Portekiz Fransa skor kaç kaç bitti?
EURO 2016'da final heyecanı yarın akşam yaşanacak. Portekiz-Fransa maçı için nefesler tutuldu.Taraftarlar heyecanla bu maçı bekliyor. Portekiz-Fransa maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? İşte maç detayları...

10 Haziran'da başlayan, Fransa'nın ev sahipliği yaptığı EURO 2016'da sona gelindi.Yarı finalde Galler'i eleyerek finaleye yükseleyen Portekiz ve Almanya'yı saf dışı bırakan Fransa, 10 Temmuz Pazar günü EURO 2016 final karşılaşmasında kupayı kazanmak için mücadele edecek.

Başkent Paris'te Stade de France'da oynanacak Portekiz-Fransa karşılaşması Türkiye saati ile 22.00'da başlayacak.

Portekiz 1-0 Fransa


FİNALE İNGİLİZ HAKEM
İngiliz hakem Mark Clattenburg, pazar gecesi oynanacak mücadelede düdük çalacak.
Macar hakem Viktor Kassai'nin dördüncü hakem olarak görev alacağı müsabakanın ilave yardımcı hakemliklerini, İngiltere'den Anthony Taylor ve Andre Marriner üstlenecek.


Mark Clattenburg, EURO 2016'da gruplarda İtalya'nın Belçika'yı 2-0 yendiği, Çek Cumhuriyeti'nin Hırvatistan'la 2-2 berabere kaldığı ve son 16 turunda Polonya'nın İsviçre ile 1-1 berabere kalıp rakibini penaltılarla (5-4) elediği maçta düdük çalmıştı.


41 yaşındaki hakem, bu sezon Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finalini de yönetmişti.


PORTEKİZ-FRANSA MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA CANLI YAYINLANACAK?
Futbolseverler, 2016 Avrupa Şampiyonası Final maçını saat 22.00'dan itibaren TRT 1 kanalından canlı yayınla izleyebilecek.


RONALDO MU GRİEZMANN MI GÜLECEK?
Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo ile Fransa'nın golcüsü Antoine Griezmann, 2016'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonra Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) finalinde de karşı karşıya gelecek.
Turnuva boyunca takımına 3 gol, 3 asistlik katkı sunan Ronaldo, organizasyon tarihinde ikinci kez final oynayacak Portekiz'in ilk şampiyonluğunu kazanmasına yardım etmeye çalışacak. Şampiyonada 6 gol, 2 asistlik performans sergileyen Griezmann ise Fransa'nın EURO 1984 ve EURO 2000'den sonra üçüncü kez kupayı müzesine götürmesi için ter dökecek.


ZAFER FRANSA'YI İŞARET EDİYOR
Pazar gecesi Portekiz ile Paris'te Avrupa şampiyonluğu maçına çıkacak Fransa, daha önce ev sahipliği yaptığı iki 2 turnuvayı da kazanmıştı.
1984 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya ile karşılaşan Fransa, mücadeleyi Michel Platini ve Bruno Bellone’nin golleriyle 2-0 kazanmış ve kupaya uzanmıştı.
Fransa, ev sahipliği yaptığı 1998 Dünya Kupası'nda da zafer yaşamıştı. Finalde Brezilya ile kozlarını paylaşan Fransa, Zinedine Zidane ve Emmanuel Petit’in golleriyle mücadeleyi 3-0 kazanmış ve ilk kez Dünya Kupası'nı havaya kaldırmıştı.

LÖW: FRANSA KAZANIR
Mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Almanya’nın çalıştırıcısı Joachim Löw, yenilgiyi şanssız olmalarına bağladı. Final karşılaşmasını da değerlendiren deneyimli hoca, “Ben, Fransa’nın Portekiz’i yeneceğini düşünüyorum. Şu ana kadar Portekiz’in oyunu beni tatmin etmedi” diyerek şampiyonluk adayının Fransa olduğunu ifade etti.

PORTEKİZ UYUMADI
Portekiz halkı, milli takımlarının EURO 2016’da finale kalmasını büyük bir coşkuyla kutladı. Başkent Lizbon’daki kutlamalara katılan binlerce kişi ortaya renkli görüntüler çıkardı. Galler maçını Lizbon’da Futbol Parkı’nda kurulan dev ekrandan takip eden Portekizli taraftarlar, sabahın ilk ışıklarına kadar doyasıya eğlendiler. Özellikle Nani’nin farkı ikiye çıkaran golünde coşku en yüksek seviyeye ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.