FETÖ operasyonunda flaş gelişme

FETÖ operasyonunda flaş gelişme
TSK'daki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonda, muvazzaf binbaşının da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı

İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyon kapsamında, nöbetçi mahkemeye sevk edilen 9 kişiden, muvazzaf binbaşının da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun "İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili, FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, talimat üzerine askeri inzibatlarca İstanbul'dan getirilen Binbaşı H.Ö. ile gözaltındaki Y.Ş, H.T, F.D, M.K.C, H.K, Ş.Y, R.A. ve emekli astsubay Z.D, savcılık işlemlerinin ardından "tutuklanmaları" talebiyle sevk edildikleri İzmir 3. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade verdi.

TUTUKLANDILAR

İzmir 3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş, ifadelerin tamamlanmasının ardından, Binbaşı H.Ö ile M.K.C, H.K, Y.Ş, H.T, Ş.Y ve F.D'nin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan 7 kişi cezaevine gönderilirken, tutuksuz yargılanmalarına karar verilen R.A ve Z.D hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

Mahkeme hakimi, daha önce 5 muvazzaf asker hakkında çıkarttığı "yakalamaya yönelik gözaltı kararını", operasyon kapsamında aranan 16 kişi hakkında da verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.