Onu bu hale babası getirdi

Onu bu hale babası getirdi
Bursa'da yaşayan bir vatandaş, akıl hastası olan ve etrafına zarar veren oğlunu, evinde elleri ve bacaklarından bağlayarak kontrol etmeye çalışıyor.

Baba Cemal Şahin, "Aksi halde önüne geleni dövüyor, tüm eşyaları kırıyor. Annesi ve diğer iki kardeşi artık akrabalarımızın yanında kalıyor, eve gelemiyor. Kendisini hiç bir Hastane kabul etmiyor. Yatıranlar da zarar verdiği için hemen çıkartmak zorunda kalıyor" dedi.

İnegöl'de Mahmudiye Mahallesi'nde oturan 68 yaşındaki Cemal Şahin, akıl hastası olan ve son 10 yıldır çevreye zarar veren oğlu Emre Şahin'i krizi gelip saldırganlaştığı zaman evde ellerinden ve bacaklarından kanepeye bağlıyor. Bırakması halinde oğlunun evdeki tüm eşyaları kırıp önüne gelen herkese saldırdığını söyleyen Cemal Şahin, oğlunun, tedavi görmesi için getirdiği devlet hastanesinde iki hastayı dövdüğünü birinin kalçasını kırdığını söyledi.

'BİZİ ÖLDÜRMESİNDEN KORKUYORUM'

"Saldırınca ne yapacağımı bilmiyorum. Çaresiz kalıyorum" diyen Cemal Şahin yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Emre'de 7 yaşından sonra epilepsi nöbetleri başladı. Daha sonra zihinsel rahatsızlıklar kendisinde gözlendi. İlkokuldan ayrılmak zorunda kaldı. Okuma-yazma bilmiyor. Son 10 yıldır durumu çok kötü. Bazı günler saldırganlaşıyor o zaman kontrol edemiyorum. Çaresiz kalıyorum. Zorunlu olarak kendisini evdeki kanepeye elinden ve bacaklarından bağlıyorum. Eşim Hülya ve erkek kardeşi kötü olduğu günlerde eve gelemiyor. Geldikleri zaman da odalarına çekilip kapılarını kilitliyorlar. Ben oğlum ile baş başa kalıyorum. Kriz geldiği dönemlerde bana da saldırıyor. Dövüyor. Gözümü çıkartacaktı. Artık yaşlandığım için gücüm yetmiyor. Bizi öldürmesinden korkuyorum."

'HASTANEYE YATIRSINLAR'

İnşaatlarda işçi olarak çalıştığını oğlunun rahatsızlığı nedeniyle artık işe gidemez olduğunu evinin geçimini ise temizlik işine giden eşi ve fabrikada çalışan oğlunun karşıladığını belirten Cemal Şahin, "Emre'nin Muğla'da bulunan ağır ruh ve sinir hastalarının tedavi gördüğü hastaneye yatması gerekiyor. Burada da yer yok. Bana hastaneye ek bina yapılacağını ve 1.5 ay içersinde tamamlanacağını söylediler. En azında bu süre içersinde Emre'yi bir başka hastaneye yatırmalarını istiyorum" dedi.

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum