Bayram dönüşü dolandırıcılara dikkat!

Bayram dönüşü dolandırıcılara dikkat!
Bayram tatili dönüşü İstanbul’a giden sürücülerin oluşturduğu trafik yoğunluğu sürerken, otoyolda kurtarıcılık yapan bir vatandaş da sürücüleri otoyolda usta olduğunu söyleyerek para isteyen dolandırıcılara karşı uyardı.

 

TEM'de 9 günlük bayram tatilini İstanbul dışında geçiren vatandaşların İstanbul’a dönüşünde oluşturduğu trafik yoğunluğu devam ediyor. Araç yoğunluğunun üst seviyelere çıktığı TEM Otoyolu’nda trafik zaman zaman durma noktasına gelse de, genel olarak araçlar yavaşlamadan seyredebiliyor.

TEM Otoyolu üzerinde bulunan Gültepe ve Korutepe Tünelleri mevkiinde yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesi sebebiyle bir yoğunluk yaşanırken, diğer bölgelerde ise trafik akıcı olarak seyrediyor.

DOLANDIRICILARA DİKKAT

TEM Otoyolu’nda oto kurtarıcı olarak görev yapan Mehmet Ebinç ise sürücüleri, otoyolda araçları bozulan sürücülerin yanına yaklaşarak usta olduğunu söyleyen ve para talep eden dolandırıcılara karşı uyarıyor.

Kendilerine küçük ve tonajı müsait olmayan çekici araçlar alan dolandırıcıların, hiçbir izin ve yetki belgesi olmadan aracı arızalanan sürücülerin yanına gittiğini ve usta olduğunu söyleyerek para talep ettiğini belirten Ebinç, “Sürücüler yanında durarak ‘Ben tamirciyim, esnafım, ustayım’ diyen insanlara arabalarını elletmesinler. Dolandırılmasınlar. Burada ‘Ben ustayım’ diyerek insanları dolandırıyorlar.

Adamların vergi levhası yok. O yok, bu yok. Bir de üstüne insanları dolandırıyorlar. Çıkmış ufak arabayla, hiçbir belgesi yok, hiçbir izni yok. Gidip insanlara ‘Ben ustayım’ diyor. O adam motor kaputunu açtığında ya sürücü o kişiyi dövüyor, ya da gitsin diye para vermek zorunda kalıyor. Aynı kişiyi ben taksi tamiri yaparken de gördüm, otobüstamiri yaparken de gördüm. Bu rezilliğin daniskasıdır. Nasıl olacak bilmiyorum. Bunun çözümü olsa çok iyi olur. Bundan emniyetin de doğru düzgün bilgisi yok. Biz böyle dile getireceğiz ki emniyet de duyacak, vatandaş da duyacak” dedi.

TEM Otoyolu’ndaki yoğunluğun yarın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.